HoofdnieuwsRegionaalSport

Mollema, Slagter, Lindeman, Weening en Westra in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – De eerste namen van deelnemers aan de Profronde van Surhuisterveen zijn bekend. Het noordelijke quintet Bauke Mollema, Tom-Jelte Slagter, Bert-Jan Lindeman Pieter Weening en Lieuwe Westra zal van de partij zijn op 26 juli, als de 35ste Profronde wordt verreden.

Mollema
In de eerste twee weken van de Tour de France ontpopte Bauke Mollema zich tot de voornaamste uitdager van Chris Froome en doet hij nog altijd volop mee in de strijd om een podiumplaats in Parijs. Als geboren Groninger is Mollema een vaste kracht in de Profronde van Surhuisterveen en in 2013 wist de Groninger de koers op zijn naam te schrijven. Zijn deelname aan de Profronde op 26 juli stond dan ook buiten kijf en met zijn uitstekende vorm zal hij ook nu zonder meer kans maken op de overwinning.

Ventoux
Tom-Jelte Slagter is als Groninger ook een bekend gezicht in de Profronde van Surhuisterveen en kent de streek als zijn broekzak. De renner van Cannondale-Drapac won in zijn loopbaan al etappes in Parijs-Nice en de Tour Down Under en toonde tijdens de Tour de France van dit jaar al meerdere keren zijn aanvallende stijl. Bert-Jan Lindeman, onder andere winnaar van een etappe in de Ronde van Spanje van vorig jaar, reed zich dankzij een zesde plaats op de Mont Ventoux ook al flink in de kijker.

Weening & Westra
Lokale helden Pieter Weening en Lieuwe Westra zijn er tijdens de Tour niet bij, maar zijn natuurlijk van de partij in Surhuisterveen. Weening koerst dit jaar in het tricot van Roompot Oranje Peloton en won voor deze ploeg al de Ronde van Noorwegen en een prachtige etappe in de Ronde van Zwitserland. Westra schreef dit jaar de Driedaagse van De Panne-Koksijde op zijn naam en won de Profronde twee jaar geleden.

Pieter Weening Classic
Voorafgaand aan de Profronde van Surhuisterveen wordt op zaterdag 23 juli ook de Pieter Weening Classic verreden. Deze toertocht is alweer toe aan zijn elfde editie en Pieter zelf zal op zaterdag de maximale afstand van 150 kilometer rijden. Om 10.00 uur worden de renners die de 40 kilometer zullen rijden in gang geschoten door Foppe de Haan. Deze 40 kilometer-editie is symbolisch omgedoopt tot de Alyda Norbruis Classic en Alyda zal in Surhuisterveen dan ook de fiets in ontvangst nemen waarmee ze zal deelnemen aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

De Profronde van Surhuisterveen vindt plaats op dinsdag 26 juli en is de gehele dag gratis toegankelijk voor het publiek.

Foto: André Weening, Awfoto.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button