Monsterscore bij Kollum-Waterpoort Boys

KOLLUM – In een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd wist Kollum zaterdag de eerste thuiszege te behalen. De Kollumers maakte er ook gelijk maar een doelpuntrijk feestje van, want als einduitslag stond er 8-3 op het scorebord.

De Snekers begonnen heel goed aan de wedstrijd en drukten Kollum terug op eigen helft. Het voetbal ging hun gemakkelijk af en Kollum kon maar niet onder de druk uitkomen. Dat resulteerde na vijftien minuten al in de 0-1 toen Isau Cristovao behendig via de linkerflank door de afweer van Kollum glipte en prachtig scoorde. Bij Kollum kwam op dat moment het besef dat er een schepje bovenop moest en nu werden de rollen omgedraaid. Vier minuten later stond de 1-1 op het scorebord toen Pascal Vellema een goede voorzet van links gaf en Marinus Hoekstra de bal binnendrukte. Tien minuten later was het al weer 1-2 in een periode dat Kollum beter was, maar de achterhoede ging opzichtig in de fout en weer was het Isau Cristovao die profiteerde. Voor rust zou Kollum toch weer langszij komen nadat Joop Pijnacker de Sneker achterhoede zijn hielen liet zien en beheerst keeper Stefan Rijpkema het nakijken gaf.

Na rust was het toch Waterpoort Boys dat het betere van het had, maar tot echte grote kansen kwam men vooralsnog niet. Ook hun achterhoede trad bij een actie van Marinus Hoekstra veel te laks op en met een prachtige knal zorgde hij voor de 3-2 terwijl hij omringd werd door vier Snekers die er allemaal naar stonden te kijken. Vijf minuten later was het alweer raak, na een afgemeten voorzet vanaf rechts van Denny Nicolai dacht Marinus Hoekstra te scoren, maar stuitte op de keeper. De afvallende bal was voor Gerard van Zonneveld die beheerst scoorde. Waterpoort Boys bleef de bovenliggende partij en wist weer van een zwak moment in de Kollumer verdediging te profiteren middels Rene Cnossen die alleen door de verdediging stapte en keeper Vonk het nakijken gaf, 4-3. Waterpoort kreeg weer hoop op een beter resultaat en probeerde door te drukken, waarbij de mannen uit Sneek een grote fout maakten door achterin op één lijn te spelen en Kollum de gelegenheid gaf met messcherpe counters de score uit te breiden, wat dan ook binnen vier minuten na de 4-3 gebeurde. Eerst was het Joop Pijnacker die profiteerde van een afgeslagen bal van keeper Rijpkema, na een schot van Romke Bos en bijna vanaf de aftrap profiteerde wederom Gerard van Zonneveld die uit een scrimmage voor het Sneker doel uit een bijna onmogelijke hoek de bal nog binnen wist te werken. Het verzet van Waterpoort Boys was gebroken en de kopjes gingen naar beneden. Tien minuten voor tijd wist Joop Pijnacker nog een keer te scoren uit een voorzet van Hein van Marrum en op slag van tijd stond de Sneker keeper tegenover drie Kollumers  waarbij Joop Pijnacker en Wiebe Postma de bal elkaar toespeelden en de laatste het beslissende tikje mocht geven. Een riante 8-3 zege op een ploeg die voetballend niet onderdeed voor Kollum, maar door het consequent volharden van het op één lijn spelen achterin door de Kollumers volledig werden gedeclasserd.

Verslag: Jan Hoving
Foto’s: Roel Bergsma