HoofdnieuwsRegionaal

!mpuls Kollum en Lauwerscollege in Kollum blijft groeien en doet spoedaanvraag bij gemeente

KOLLUM – Het !mpuls Kollum en het Lauwerscollege in Kollum hebben onlangs een spoedaanvraag gedaan bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Beide scholen verwachten na de zomervakantie ruimtegebrek.

Na de vakantie zou er een tekort zijn van twee klaslokalen. Het college van de gemeente Noardeast-Fryslân is akkoord gegaan met de spoedaanvraag. De kosten voor het klaarmaken van de twee lokalen worden geraamd op 100.000 euro.

Fotocadeau en de GGD hebben kort geleden de huur van ruimte aan de Johannes Bogermanstraat 25 opgezegd, hierdoor is er voldoende ruimte beschikbaar. Om de lokalen geschikt te maken voor onderwijs zijn er echter wel
aanpassingen nodig, zoals achterstallig onderhoud en zaken als ICT, ventilatie en een warmtepomp.

Deze lokalen kunnen, indien de groei verder doorzet, later nog gesplitst worden zodat er nóg 2 lokalen extra
gecreëerd kunnen worden. Wij doen dit omdat we als gemeente een wettelijke zorgplicht hebben voor de
huisvesting van onderwijs binnen de gemeentegrenzen, zo laat de gemeente per brief weten.

In het voorjaar van 2021 heeft de gemeenteraad nog ingestemd met het beschikbaar stellen van middelen voor het met spoed aanpassen van 8 tijdelijke lokalen in het pand van het oude Lauwerscollege. De verwachting was dat hiermee de leerlingenpiek van 650 leerlingen in het schooljaar 2023/2024 opgevangen kon worden. Afgelopen juni zijn de aanmeldingen voor het nieuwe schooljaar geteld en blijken de beide scholen gezamenlijk maar liefst 680 leerlingen te mogen verwelkomen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button