HoofdnieuwsRegionaal

!mpulse Kollum, OSG Piter Jelles, uitgeroepen tot beste havo-school van Friesland

KOLLUM – De havo van !mpulse Kollum, school van OSG Piter Jelles, is door Elsevier uitgeroepen tot de beste havo van Friesland. Elsevier onderzoekt jaarlijks de kwaliteit van het voortgezet onderwijs (VO) en vergelijkt alle scholen in Nederland. Op basis daarvan worden de beste scholen per provincie bekendgemaakt.

Dit jaar werden er in totaal 3082 afdelingen (vmbo, havo of vwo op een school) beoordeeld, waarbij !mpulse Kollum als allerbeste havo van Friesland uit de bus kwam. Elsevier beoordeelt op basis van de prestaties van leerlingen. Er wordt gekeken naar -onder andere- examencijfers en of een leerling het niveau waarop het binnenkomt in klas 1 behoudt of juist hoger of lager is gaan presteren.

Bea Kroeze, directeur van !mpulse Kollum, is “supertrots!”. “Ik ben supertrots op het team van docenten en andere teamleden en natuurlijk op onze leerlingen, want met elkaar maken we de school. Natuurlijk weten we dat we goede opleidingen aanbieden op onze school; dit zien we terug in de prestaties van leerlingen en aan bijvoorbeeld het slagingspercentage van 100% bij de eindexamenklassen de afgelopen jaren. Toch is het ontzettend leuk om op basis van een onafhankelijk onderzoek als dat van Elsevier dit ook terug te krijgen en uitgeroepen te worden tot de beste havo van de hele provincie.”

Succes door stimuleren persoonlijke ontwikkeling

Elsevier beoordeelt op harde criteria als prestaties en opbrengsten, maar om te zorgen dat leerlingen die goede prestaties kunnen leveren is een fijne schoolomgeving noodzakelijk, aldus Kroeze: “Ik ben ervan overtuigd dat een combinatie van goede vaklessen, uitdagende projecten, maar vooral verbinding met de leerlingen door middel van coaching en persoonlijk contact de juiste mix zijn voor ons succes. Een school zijn met goede opbrengsten is mooi, maar op !mpulse Kollum leer je veel meer. De persoonlijke ontwikkeling die niet op het diploma staat, maar wel van wezenlijk belang is voor groei bij leerlingen en daarmee voor het behalen van mooie resultaten, is vele malen belangrijker.

Elkaar goed kennen, een gemeenschap vormen, leerlingen op maat kunnen bedienen en zorgen dat ze zich thuisvoelen door écht contact te maken, zijn dingen waar ik nog meer trots op ben dan op de prestaties op zich. Juist in de huidige tijd van corona-maatregelen, online onderwijs en fysiek op afstand zijn, blijkt op onze school nog eens extra hoe waardevol die basis is en hoe nauw betrokken en ‘dichtbij’ we eigenlijk zijn als team, leerlingen en ouders.”

!mpulse Kollum

!mpulse Kollum, onderdeel van OSG Piter Jelles, biedt uniek en eigentijds onderwijs aan leerlingen. Op !mpulse Kollum halen leerlingen een vmbo-t, havo- of vwo-diploma met méér waarde. Gaandeweg ontdekt een leerling wie hij/zij is, wat hij/zij kan en wil. Een leerling ontwikkelt op !mpulse Kollum zijn of haar talenten, vaardigheden en creativiteit. De school daagt iedere leerling uit en biedt volop ruimte voor het ontwikkelen van talenten op alle mogelijke vlakken.

Voor meer informatie: www.piterjelles.nl/impulsekollum/

Dit kan u ook interesseren

Back to top button