EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Muziekgroep ‘Muziek & Meer’ geeft eerste concert

BURUM – Muziekgroep ‘Muziek & Meer’ begin dit jaar opgericht te Burum, heeft tot doel muziek te maken in samenwerking met beeld, zang en declamatie.  Hun eerste project is Pizzicato, een concert,waaraan het Psalmenboek van Aafke Holman uit Burum ten grondslag ligt. De try-out vindt plaats zaterdag om 20.00 uur in De Grote Kerk te Dokkum.

 

Muziek & Meer hanteert bij het samenstellen van haar programma’s een  specifiek concept. Muziek & Meer zoekt de uitdaging in het samenbrengen van verschillende kunstvormen.Voor haar eerste optreden in Friesland is een concert samengesteld van instrumentale muziek (de snaren: piano en cello), beeld, zang en declamatie.

Het programma omvat werken van J.S. Bach: de Suite 3-C (BWV 1009)  en de Fuga 2-c (WTK ), van A. Corelli: de Sonata voor cello en piano. Van A. Dvorak wordt naast het Rondo in g voor cello en piano ook een aantal liederen gezongen uit de Biblische Lieder. Van S.V. Rachmaninov worden de Prélude in G en de Étude in gis (piano) uitgevoerd. En van A.J.M. Diepenbrock wordt de Berceuse gezongen, begeleid door cello en piano. Aan de samenstelling van het programma ligt  ‘De Psalmen, een vertaling in kleur’, van Aafke Holman ten grondslag. Het concertprogramma begint en eindigt daarom ook met de uitvoering van een Hebreeuwse psalm (zang).

Aan het programma PIZZICATO – Een Lied bij Snarenspel werken mee: Ellen Steffers-Dekker (zang), Hanne Steffers (cello), Jahanan Havinga (piano), Aafke Holman (declamatie) en Trijni van der Sluis (declamatie). De projectgroep Muziek & Meer vindt het een eer dat haar eerste optreden in Friesland in de Grote- of St. Martinuskerk te Dokkum op 20 oktober om 20.00 uur zal plaats vinden.

Voor meer informatie:

projectgroep Muziek & Meer

Trijni van der Sluis 0592 399390

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button