HoofdnieuwsRegionaalSport

Na twee jaar weer een Kollumerkatloop

KOLLUM – Nadat de edities van de Kollumerkatloop van 2020 en 2021 geen doorgaan konden vinden, werd vrijdagavond om half acht het startsein van de 19e Kollumerkatloop gegeven door wethouder Breeuwsma. De Kollumerkatloop is inmiddels een begrip in Kollum en de wijde omgeving.

De wedstrijdleiding was ook hierbij in handen van Jan Kooistra. Het parkoers ging weer via de Voorstraat naar het mooie buitengebied ten oosten van Kollum. De kortste afstand (6,4 KM) liep terug via de Goudberg en de lopers van de lange afstand (13,8 KM) gingen zelfs door het dorp Burum. Er zijn totaal 219 lopers aan de start verschenen. De leeftijden liepen uiteen van 15 jaar tot 71 jaar.  Na de gezamenlijke start was het Finn van Pijkeren uit Middelstum die als snelste vertrok en zich ook niet meer liet inhalen.  Hij kwam op de korte afstand als allereerste weer over de finish. Zijn tijd was met 21.48 minuten supersnel.  Hij werd gevolgd door Marco Kingma   uit Sneek (23.46) en Jelle Jacob Postma uit Zeist (26.00). Bij de vrouwen was Trudy Veenstra uit Boelenslaan de snelste met een supersnelle tijd van 27.00. Ze werd gevolgd door Ytjanda Sloot uit Stiens (27.15) en Jantina Kooistra uit Ee (29.06).

Op de lange afstand was Folkert Visser uit Burgum de snelste bij de heren met een supersnelle tijd van 53.10. Hij werd op korte afstand gevolgd door Douwe Schaafsma uit Damwald (53.31 ) en Rob Pestman uit Dokkum (57.34). Bij de vrouwen was er op de lange afstand succes voor Rianne Harmsen – de Boer uit Drachten (59.31) gevolgd door Ilona Meijer uit Groningen  (1.04.30) en Sonja Grit uit Jannum (1.06.48).

Bijzonder (en passend bij het goede doel van de loop) was dat er voor het eerst in de geschiedenis van de Katloop 2 deelnemers in een rolstoel deelnamen. Simon Waalkens en Debbie Land kwamen gezamenlijk over de finish in een tijd van 1.17.04 , hulde daarvoor!

Aan het einde van de avond kon de organisatie (Rotaryclub Lauwersland)  terugkijken op een bijzonder geslaagde 19-de editie van de Kollumerkatloop.  Daarbij zijn ze veel dank verschuldigd aan de sponsoren en een heleboel vrijwilligers die het op de dag zelf mogelijk hebben gemaakt. Wie meer informatie wil over de Kollumerkatloop kan de site raadplegen: www.kollumerkatloop.nl.

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button