HoofdnieuwsRegionaal

Nadere invulling samenwerking drie noordelijke ziekenhuizen

DRACHTEN – Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA), ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten en het Martini Ziekenhuis in Groningen gaan een nadere invulling geven aan hun plannen voor intensievere samenwerking. Assen en Groningen willen in hoog tempo een samenwerking opzetten voor meerdere specialismen en activiteiten. Voor Drachten geldt dat de fusie met Dokkum veel energie vraagt, waardoor overige te ontwikkelen samenwerkingsvormen in een lager tempo gaan.

 De participatie van Nij Smellinghe in het project ‘Friesland Voorop’ leidt bovendien tot minder samenwerkingsmogelijkheden dan het WZA en het Martini Ziekenhuis voor ogen staat. De drie ziekenhuizen hebben daarom besloten dat zij differentiatie aanbrengen in hun samenwerking. Het WZA en het Martini Ziekenhuis laten hun ambities tot samenwerking niet bepalen door het tempo en de mogelijkheden die voortvloeien uit de positie van Nij Smellinghe. Bij bepaalde deelprojecten trekken zij daarom samen op. Desondanks zal de samenwerking onverminderd doorgaan op alle terreinen waarop de drie ziekenhuizen wél qua tempo en omvang synchroon lopen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de maatschappen gynaecologie.

Doel van de samenwerking blijft het doorvoeren van concrete zorginhoudelijke kwaliteitsverbeteringen voor patiënten. De medische staven van de ziekenhuizen zijn nauw betrokken bij dit proces. Daarnaast zien de ziekenhuizen ruimte voor een verbeterslag op bijvoorbeeld het gebied van ICT, medische ondersteuning en het delen van kennis. In de volgende fase van het project gaan de ziekenhuizen onder andere in gesprek met de zorgverzekeraars over het zorgaanbod.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button