HoofdnieuwsRegionaal

NAM organiseerde informatiebijeenkomst over gasveld werkzaamheden in Ee

EE – Op dinsdag 2 april organiseerde de NAM een inloopbijeenkomst in Ee. Tijdens deze bijeenkomst werd uitleg gegeven over de werkzaamheden van de NAM in de tweede helft van het jaar 2013.

In 2011 heeft de NAM een nieuw gasveld aangeboord vanaf de locatie gelegen aan de Tibsterwei in Ee. De nieuwe werkzaamheden met betrekking tot de gasproductie van dit veld staan gepland vanaf augustus 2013.

De werkzaamheden starten naar verwachting eind augustus en duren tot circa half december. Vanwege de hoeveelheid aardgas in dit veld wordt er in elk geval een extra put geboord vanaf de bestaande NAM-locatie. Momenteel wordt bestudeerd of in dezelfde periode ook een tweede put wordt geboord. Op de locatie wordt tijdens de boring 24 uur per dag en 7 dagen per week gewerkt.

Om het benodigde materiaal naar de locatie te brengen, zullen zo’n 70 transporten plaatsvinden bij de aanvoer van de boorinstallatie. Met het oog op de verkeersveiligheid en het fietsverkeer van schoolgaande kinderen wordt er een verkeersluw beleid toegepast tijdens het in- en uitgaan van de school. Daarnaast is de NAM in overleg met de gemeente over de mogelijkheid voor het verder toepassen van verkeersveiligheidsmaatregelen.

NAM verwacht de komende 15 jaar gas te winnen uit dit gasveld. Het gasveld bevat naar verwachting 4 miljard m3 aardgas. Na de boring zullen er twee extra gaswinningsinstallaties worden geplaatst ter grootte van ongeveer een fietsenschuurtje.

Informatie

Tijdens de informatiebijeenkomst heeft de NAM meer informatie gegeven over de activiteiten van de NAM in het algemeen en de boringen op de NAM-locatie De Tibben in het bijzonder.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button