HoofdnieuwsRegionaal

Nationaal Concours Hippique Dokkum gaat door!

DOKKUM – Op zaterdag 27 juni 2015 vindt voor de 76ste keer het Nationaal Concours Hippique Dokkum plaats. Helaas kan het Concours Hippique dit jaar geen gebruik maken van haar vertrouwde wedstrijdterrein in het Tolhuispark. Aan dit evenemententerrein wordt momenteel groot onderhoud gepleegd, in opdracht van de gemeente Dongeradeel. Even leek het erop dat de 76ste editie van het evenement niet door kon gaan. Na een maandenlange zoektocht is uiteindelijk een geschikt terrein gevonden. Het Harddraverspark (nabij Sporthal de Trimmer) zal op de vierde zaterdag in juni volledig in het teken staan van het Nationaal Concours Hippique Dokkum!

Een terugblik naar de historie leert dat hier, sinds 1600 op de Harddraversdijk, de Koningsdraverijen werden gehouden. Er was toen een paardenmarkt en kermis. Op de eerste dag van de kermis werd dan traditionaal de harddraverij gehouden om de zilverenzweep van de stad Dokkum. Tegenwoordig gaat het anders en wordt traditioneel op de vierde zaterdag in juni het groot Nationaal Concours Hippique van Dokkum en omstreken gehouden.

Tot 6 juni online aanmelden voor de ponykeuring
Ook dit jaar kunnen liefhebbers zich aanmelden voor de ponykeuring. De deskundige jury is op zoek naar de mooiste pony’s (Shetlanders, Welsh, Haflingers, New Forest, Fjord, kruisingen, etc.) uit de omgeving. Ben je geen wedstrijdruiter maar wil je graag mee doen? Je mag je lievelingspony aan de hand voorbrengen om deze te laten keuren door de jury. Meld je snel en uiterlijk vóór 6 juni 2015 aan via: www.chdokkum.nl/ponykeuring. Meer informatie over het Nationaal Concours Hippique 2015 is binnenkort te vinden op de website: www.chdokkum.nl. Natuurlijk is het Nationaal Concours Hippique Dokkum ook te volgen via Facebook: www.facebook.com/chdokkum en Twitter: www.twitter.com/CHDokkum.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button