EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Natuurmarkt bij De Kruidhof

BUITENPOST – De jaarlijkse Natuurmarkt van De Kruidhof stond helemaal in het teken van natuurbeleving en natuurlijke producten. Meer dan zestig standhouders lieten deze dag  hun bijzondere natuurproducten proeven, voelen, ruiken en demonstreren. Ook dit jaar was er weer een breed aanbod van standhouders variërend van streekproducten, verzorgingsproducten, honing, sieraden, shawls, tassen en biologische producten tot organisaties die zich bezighouden met natuurstudie en natuurbehoud zoals Stichting Natuurmonumenten, de vogelkijkhut van IVN en de regionale imkervereniging.

Ieder jaar slaagt de organisatie er weer in om een aantal vernieuwende producten aan het brede aanbod toe te voegen. Deze keer waren dat bijvoorbeeld natuurlijke haar(kleuring)producten, baking soda voor verschillende toepassingen en schilderingen met natuurlijke kalk-verven. Natuurlijk was er een grote collectie bijzondere kruiden, fruitbomen, heestersoorten, rozen en vaste planten. Daarnaast waren er zelfgemaakte producten uit de tuinen van De Kruidhof zoals scrubzout, handcrème, sint jansolie en lavendelolie.

In  het  tuincafé kon je even heerlijk uitrusten van het struinen over de markt en het wandelen door de tuinen. Kinderen konden zich prima vermaken in de educatieve kinderspeeltuin. De markt duurde tot  17.00 uur.

 

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button