HoofdnieuwsRegionaalSport

Nederlaag, drie keer rood een zure nasmaak voor Harkemase Boys in Genemuiden (video)

GENEMUIDEN – Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag met 2-0 verloren bij SC Genemuiden. In de eerste helft was Harkemase Boys de betere ploeg, maar gescoord werd er niet. Op slag van rust kreeg Klaas Schotanus wel een rode kaart. In de tweede helft hield Harkemase Boys goed stand, maar uiteindelijk viel toch de 1-0. Vervolgens werd ook Jasper Valentijn rood weggestuurd en trainer Willem Brouwer moest naar de tribune. In de slotfase maakte Genemuiden nog 2-0 vanaf de strafschopstip. Door de vele kaarten aan beide teams liepen de irritaties hoog op. Niet alleen op het veld, maar ook bij het publiek, waarbij meerdere mensen van Harkemase Boys (supporters en spelers) slachtoffer van werden.

Harkemase Boys zakt door het verlies naar de vierde plaats. Het verschil met koploper ACV blijft zes punten, omdat de ploeg uit Assen thuis onderuitging tegen WHC. Maar ook Flevo Boys en Genemuiden staan inmiddels boven Harkemase Boys op de ranglijst. Toch leek het er in de eerste helft niet op dat Harkemase Boys zou verliezen. De openingsfase was wel voor de thuisploeg, maar de enige echte kans die Genemuiden kreeg werd niet benut door Rainier Resokario. Heine Uuldriks, spits van Harkemase Boys, voorkwam dat de centrale verdediger van Genemuiden kon scoren. Daarna was Harkemase Boys de bovenliggende partij. Verzorgd spel en goed druk zetten zorgden ervoor dat Genemuiden er in de eerste helft niet aan te pas kwam. Echt grote kansen leverde het echter niet op voor Harkemase Boys. Afstandsschoten van Raymond Bolt en Robin Huisman de Jong (twee keer) gingen over. Een schot van Johnsen Bacuna, na terugleggen van Jasper Valentijn, ging naast. Ook een kans voor Heine Uuldriks ging verkeken, nadat hij de bal wat te ver voor zich uitspeelde. Op slag van rust kreeg Harkemase Boys, in de blessuretijd van de eerste helft, een tegenvaller te verwerken. De defensie stapte, zette twee man van Genemuiden buitenspel bij een doorkopbal, maar het spel mocht doorgaan. Daardoor was Willem Lanjouw ontsnapt en ging hij alleen op Jacob de Vries af. Klaas Schotanus trok aan de noodrem en bracht de doorgebroken Lanjouw ten val. Scheidsrechter Vredevoogd toonde de rode kaart en Harkemase Boys moest de tweede helft met tien man spelen.

In die tweede helft kon Harkemase Boys met een man minder aanvallend geen vuist meer maken. Toch maakte SC Genemuiden weinig gebruik van de manmeersituatie. Die ploeg speelde slordig en kreeg slechts af en toe kansjes. De eerste was voor Willem Lanjouw na een mistrap van Jacob de Vries, maar Robin Huisman de Jong herstelde de fout van zijn doelman. Daarna greep De Vries zelf ook twee keer goed in na pogingen van Erik Rotman en Martijn Jansen. Aan de andere kant moest Genemuiden doelman Albert Flier ook redding brengen op een goede poging van afstand van Raymond Bolt. Want ondanks de man minder bleef Harkemase Boys ook kansjes krijgen. Zo verstuurde Jasper Valentijn een goede lange bal, waarmee hij Johnsen Bacuna vrij voor Albert Flier zette. Flier kwam zijn doel uit, Bacuna probeerde het van afstand en zag zijn poging naast gaan. Ook Jordy van Wijk kreeg nog een kans na een goede combinatie van tussen Van der Meulen, Bolt en Wagenaar, maar de kopbal van Van Wijk ging naast.

Een klein kwartier voor tijd kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Een counter werd op links ingezet met Jeffrey de Visscher. Hij speelde Siebren Visscher aan, die een steekbal gaf. Net als bij het moment van de rode kaart stapte Harkemase Boys, waarmee Willem Lanjouw buitenspel werd gezet. Hij liet de bal echter lopen, waardoor Martijn Jansen vrij opdook voor Jacob de Vries. Deze keer miste de aanvoerder van Genemuiden niet, waardoor het 1-0 werd voor de thuisploeg. Daarna gebeurden er zaken om het veld heen, die niet door de beugel konden. Johnsen Bacuna pakte de bal op bij de reclameborden voor een ingooi. Daar kreeg hij een klap in zijn gezicht van iemand uit het publiek. Opwinding op en om het veld, waarbij ook nog een bestuurslid van Harkemase Boys werd belaagd op de tribune. Kort nadat het spel weer verder ging, kwam Jasper Valentijn te laat bij een tackle, waardoor hij met zijn tweede gele kaart ook van het veld werd gestuurd.

In de slotfase ging Willem Lanjouw nog onderuit in de zestien. De scheidsrechter zag er een overtreding in van Jordy van Wijk. Geel voor Van Wijk en een strafschop voor Genemuiden. Vanaf elf meter schoot Erik Rotman de 2-0 binnen. Trainer Willem Brouwer wilde daarna uitleg van het arbitrale trio, maar werd op aangeven van grensrechter Van der Meer naar de tribune gestuurd. Na het laatste fluitsignaal werd de laatste kaart van de wedstrijd uitgedeeld. Die was voor Erik Rotman, na ruzie met Joël Wagenaar. Ook in het publiek was het onrustig. Een vrouwelijke supporter van Harkemase Boys werd geslagen.

In alle opzichten een vervelende middag voor Harkemase Boys dus. Er werden kostbare punten verspeeld aan Genemuiden en door de vele kaarten zijn er in de volgende wedstrijd (over twee weken tegen VVOG) veel geschorste basisspelers. Toch ging het na afloop vooral om de zaken die om het veld heen gebeurden, waardoor de middag in Genemuiden een extra zure nasmaak kreeg.

Scoreverloop

77. Martijn Jansen 1-0, 89. Erik Rotman 2-0 (strafschop)

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Rainier Resokario, Ryan van Lente (36/Siebren Visscher), Erik Rotman, Robert Boes, Jeffrey de Visscher, Patrick Lip (80/Berry Halfwerk), Willem Lanjouw, Martijn Jansen, Jacco Riemens (64/Herman van Dijk)

Opstelling Harkemase Boys: Jacob de Vries, Joël Wagenaar, Robin Huisman de Jong, Klaas Schotanus, Jasper Valentijn, Jordy van Wijk, Raymond Bolt, Johnsen Bacuna, Joram Smits (67/Roel van der Meulen), Heine Uuldriks, Gersinio Constansia (46/Stevan de Geijter)

 

 

 

Video: bron HarkemaseBoysTV

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button