Sport

Nieuw dameselftal voor ’t Fean ’58

SURHUISTERVEEN – Komend seizoen gaat voetbalvereniging ’t Fean ’58 de competitie beginnen met een voltallig dameselftal. Waar damesvoetbal altijd een belangrijke afdeling was binnen de club, al zo’n vijftig jaar, moest ’t Fean ’58 het de afgelopen jaren doen met slechts een dames 30+ team op de vrijdagavond. Vanaf seizoen 2021/2022 gaat daar verandering in komen, want naast het 30+ team zal er ook een voltallig elftal op de Feanster-velden te bewonderen zijn.

Met de komst, en terugkeer, van enkele dames van vv Opende, aangevuld met jeugdige spelers van de meidenafdeling en de dames die afgelopen seizoen samen met sv Houtigehage in een damesteam speelden is het de Blauwhemden gelukt om een voltallig team op de been te brengen. Bob de Jong, het bestuurslid die de afgelopen jaren veel tijd in het damesvoetbal heeft gestoken, is blij met de ontwikkelingen van het Feanster damesvoetbal. “We zijn blij om te kunnen melden dat we vanaf komend seizoen weer een voltallig damesteam in het ‘Blau-Wyt-Read’ hebben spelen. Damesvoetbal hoort bij onze vereniging, en met deze ontwikkeling, en de vele meiden die nu in de jeugd voetballen, hopen we nog vele jaren damesvoetbal in Surhuisterveen te kunnen en mogen faciliteren. Momenteel zijn we met de KNVB in overleg om volgend seizoen in de derde klasse in te stromen, we hebben goede hoop dit te bewerkstelligen, zodat de dames op een goed, en passend niveau hun kunsten kunnen gaan vertonen.”

Trainer van het damesteam wordt Dennis Ryan. De inwoner van Zuidhorn, momenteel trainer van de dames van vv Opende, komt vanaf komend seizoen naar Sportpark ’t Ketting. Bert Vos, die bij ’t Fean ’58 de portefeuille technische zaken beheert, is in zijn nopjes met het aantrekken van de nieuwe trainer. “Met Dennis halen we een trainer binnen die veel ervaring heeft binnen het damesvoetbal, en natuurlijk ook een groot deel van de selectie al kent. Momenteel zijn we druk bezig met het vormgeven van het team en alle randzaken, zodat er in augustus vol goede moed afgetrapt kan worden.”

Dit kan u ook interesseren

Back to top button