HoofdnieuwsRegionaalSport

Nieuw Friese Boys 45+ team trapt af in Kollumerzwaag

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft een nieuw team opgericht van oudere spelers. Dit team speelt op half veld (7 tegen 7) in toernooivorm tegen GSVV, Grijpskerk en Kielwindeweer (VVT heeft zich teruggetrokken) en dat op vrijdagavond. Elk team heeft éénmalig de wedstrijdleiding. Onder leiding van Jan Kempenaar, Tom van der Beek en coach Gosse Beerda werden er spelers gezocht. De eerste selectie werd afgelopen vrijdag in de feestweek op het eigen sportpark gepresenteerd en bestond uit Jan Lautenbach, Tom van der Beek, Johannes Kobus, Jan Hoogsteen, Harry van der Beek, Rintje Jansen, Hielke de Graaf, Jan Kempenaar, Henk de Boer en Mient Mulder. De kleding was prima geregeld door Jan Hoogsteen. Helaas kon Mient zijn draai niet vinden in het shirt en werd een reserveshirt gevonden die bij het postuur van elke speler past. Na een speech van aanvoerder Jan Kempenaar kon er afgetrapt worden om 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Reinder Bosma.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Grijpskerk en ook dit is een nieuw team. Na wat aftasten kwam Friese Boys los, maar schoten van Tom en Jan misten nog richting en Mient moest nog wennen aan het kleine doel. Jan Lautenbach haakte al snel af met een spierverrekking. Na twaalf minuten werd er gewisseld van speelhelft en de ruststand was 0-0. Friese Boys kwam toch op voorsprong. Een splijtende pass van Jan Kempenaar belandde bij Hielke, die de bal op de borst controleerde en leek te scoren, maar een duw in de rug leverde een strafschop op. Jan Kempenaar belaste zich hiermee en schoot feilloos recht door de midden raak, 1-0. Grijpskerk kreeg ook wel kansjes, maar Johannes hield zijn doel schoon. In de slotfase brak Mient uit. Met Jan en Henk aan zijn zij gingen ze alleen op de keeper af. Mient als ervaren spits leek dit klusje zelf te klaren, maar stuitte op de keeper en de rebound was een prooi voor Henk die van dichtbij kon binnentikken, 2-0. Dit was ook de eindstand.

Na enkele minuten pauze werd er gespeeld tegen het ervaren team GSVV. Onder leiding van Jac. de Vries werd er afgetrapt. Binnen enkele minuten nam Friese Boys een voorsprong, een mooie pass van Jan Kempenaar belandde bij Harry die uit de draai wist te scoren, 1-0. Je zou denken met de eerste wedstrijd in de benen dat de Friese Boys het iets rustiger aan zou doen, maar dat gebeurde niet want Friese Boys wilde voetballen en dat leverde dan ook de nodige foute passes op. Een uitbraak van GSVV-speler Harry Dijkstra op links leverde een inzet op de paal op en van dichtbij kon de spits de gelijkmaker laten aantekenen, 1-1. Na de wisseling gingen beide teams op zoek naar een treffer. Rintje en Jan Hoogsteen zorgden voor aanvoer naar de voorwaartsen, maar de tank bij de meeste spelers was al aardig leeg. GSVV was scherper in de afronding en won uiteindelijk nipt. Een aanval van rechts werd goed teruggelegd en ingeschoten, maar keeper Johannes leek deze inzet te pareren. Helaas voor het team verdween de bal in het doel en was de eerste nederlaag een feit.

Daarna moesten GSVV en Grijpskerk tegen elkaar spelen. Grijpskerk won en dat betekende dat alle teams 1 wedstrijd hadden gewonnen en dat Friese Boys op doelsaldo de koppositie inneemt. Kielwindeweer doet de volgende keer mee omdat VVT zich afgelopen week pas heeft teruggetrokken. De teams zijn aan elkaar gewaagd en de volgende editie staat gepland op 28 september in Grijpskerk om 19.15 uur.

 

Friese Boys – Grijpskerk           2-0

Friese Boys – GSVV                1-2

GSVV – Grijpskerk                    1-3

 

1.         Friese Boys      2-3       3-2

2.         Grijpskerk         2-3       3-3

3.         GSVV              2-3       3-4

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button