HoofdnieuwsRegionaal

Nieuw sanitairgebouw voor waterrecreanten Dokkum

DOKKUM – De plannen voor het nieuwe sanitairgebouw voor waterrecreanten in het centrum van Dokkum zijn klaar. Het programma ‘Súd Ie en Wetterfront Dokkum’ werkt samen met projectontwikkelaar Dockumer Sluys aan de realisatie van deze nieuwe sanitaire voorziening. Naar verwachting kan het gebouw in het voorjaar van 2015 in gebruik genomen worden.

Het sanitairgebouw wordt gerealiseerd op de hoek van de Molensteeg en de Strobossersteeg, in de Dokkumer Sluys. Nu zijn waterrecreanten vooral aangewezen op het sanitair bij de Altenabrug en bij parkeerterrein Lutjebleek. Dat is een relatief lange wandeling vanuit de binnenstad. Door de uitbreiding van de voorzieningen wordt het Groot- en Kleindiep aantrekkelijker voor waterrecreanten. Ook mensen die kiezen voor de aanleglocaties Baantjegracht en Zuidergracht profiteren ervan. In het gebouw komen douches, toiletten en aparte sanitaire voorzieningen voor mindervaliden.

Het gebouw, ontworpen door Adema Architecten, krijgt mede door de realisatie van een appartement bovenop het gebouw een hoogwaardige uitstraling. De opwaardering van het sanitairgebouw gebeurt in combinatie met de herinrichting van de omgeving. Die werkzaamheden zijn al in volle gang. Er moet nog formele goedkeuring en inspraak plaatsvinden. Na definitieve goedkeuring van de plannen kan in november 2014 worden gestart met de bouw. Waterrecreanten kunnen er dan in het vaarseizoen van 2015 gebruik van maken.

In de zomer van 2013 hebben het Waddenfonds, Het Friese Merenproject van de provincie Fryslân, de gemeente Dongeradeel, Wetterskip Fryslân en andere partijen in totaal € 19,1 miljoen beschikbaar gesteld voor de eerste fase van het programma ‘Súd Ie en Wetterfront Dokkum’. Wetterfront Dokkum wordt in deze fase volledig gerealiseerd. Het programma heeft net als Het Friese Merenproject als doel om meer waterrecreanten te trekken, door het bieden van goede voorzieningen. Stroom, water en sanitair moeten in het centrum altijd dichtbij zijn. Daarnaast zet Dokkum samen met ondernemers in op extra sfeer aan de waterkant. Hiervan profiteren ook andere bezoekers en inwoners.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button