HoofdnieuwsRegionaal

Nieuwbouw voortgezet onderwijs, Colle en bibliotheek in Kollum

KOLLUM – De scholen voor voortgezet onderwijs in Kollum, gemeenschapscentrum ‘De Colle’, de bibliotheek en de gemeente Kollumerland c.a. hebben hun handtekening gezet onder de intentieovereenkomst voor nieuwbouw van de ‘Campus Kollum’. Met de handtekening van de burgemeester is het contract vandaag compleet gemaakt.

Overeenkomst

In de overeenkomst staat op welke wijze de scholen met de bibliotheek en het gemeenschapscentrum de nieuwbouw voorbereiden. Hiervoor zijn de scholen en het gemeenschapscentrum gezamenlijk bereid € 250.000,- te investeren. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de overige € 150.000,- aan voorbereidingskosten te dekken in haar vergadering van 22 oktober aanstaande.

Onderdak

De ‘Campus Kollum’ gaat onderdak bieden aan het Lauwers College, !mpulse Kollum (school van OSG Piter Jelles), de Openbare Bibliotheek Noord Fryslân en de Stichting gemeenschapscentrum ‘De Colle’. Samen bieden zij straks een inspirerende omgeving aan voor onderwijs, cultuur, literatuur en educatie in Kollum .

Plek nieuwbouw

De nieuwbouw komt op de plaats waar nu !mpulse Kollum en de obs Prof. Casimir gevestigd zijn aan de Gerrit Bleekerstraat in Kollum. Deze locatie heeft nu ook een bestemming voor onderwijs en maatschappelijke doeleinden en zal dat dus houden. De gemeente gaat de komende maanden met omwonenden in gesprek over hun ideeën voor de nieuwbouw.

Nieuwe kansen

De samenwerking tussen de partijen is ontstaan, nadat het primair onderwijs dit voorjaar had aangegeven liever een eigen gebouw te hebben dan samen met het voortgezet onderwijs in een groot gebouw op te gaan. Met de nieuwbouw komt er een einde aan de vraag hoe het verder gaat met het voortgezet onderwijs, het gemeenschapscentrum en de bibliotheek.

De scholen willen de samenwerking met de gemeenschap en het bedrijfsleven versterken. Op welke manier dit kan, wordt de komende periode uitgewerkt.

Planning

De planning voorziet erin dat het nog wel meer dan een jaar kan duren voordat de bouw van start gaat. De komende maanden gaan de betrokken partijen eerst in gesprek om er achter te komen hoe ze het beste kunnen samenwerken en aan welke eisen het gebouw moet voldoen. Wanneer daar duidelijkheid over is, is een samenwerkingsovereenkomst de volgende stap, gevolgd door de aanbesteding van de nieuwbouw.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button