Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Nieuwe bestuurder voor ziekenhuis Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana

DRACHTEN/DOKKUM – Per 1 oktober 2014 start de nieuwe bestuurder van ziekenhuis Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana. De Raad van Toezicht heeft Norbert M.H. Hoefsmit (54) benoemd tot interim Voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij vult daarmee de vacature in die is ontstaan na het vertrek van Peter Littooij. Littooij treedt op 1 oktober aan als Lid van de Raad van Bestuur van het Groningse Martini Ziekenhuis.

Hoefsmit is in de afgelopen negen maanden betrokken geweest bij De Jutters, een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Deze instelling is in de financiële problemen geraakt door de introductie van de DBC-financiering en de transitie in de jeugdzorg. Per 1 januari 2015 fuseert De Jutters met Jeugdformaat; een regionale aanbieder van jeugdzorg. Daarnaast is er een intensieve samenwerking gerealiseerd met de Parnassia Groep.

De nieuwe bestuurder heeft zowel een medische als een bedrijfskundige achtergrond en vervulde in zijn loopbaan diverse management- en bestuursfuncties in de zorg en bij zorggerelateerde organisaties. Zo heeft hij in de afgelopen drie jaar het Integraal Kankercentrum Nederland gevormd uit regionale kankercentra. Daarnaast heeft Hoefsmit ervaring in het besturen van ziekenhuizen; hij vervulde bestuursfuncties binnen onder meer de  IJsselmeerziekenhuizen, Ziekenhuis Gooi Noord en het Diakonessenziekenhuis Utrecht. Een voormalige medewerker noemt Hoefsmit een ‘toegankelijke bestuurder’ en ‘geen leidinggevende die ver weg in een gang beleid zit te maken’. In zijn carrière deed Hoefsmit ruime ervaring op in het begeleiden van verandertrajecten en fusies.

De Raad van Toezicht van Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana heeft voor Hoefsmit gekozen vanwege zijn bouwende  en verbindende kwaliteiten. Het ziekenhuis en de zorggroep bevinden zich op dit moment in een omvangrijke juridische fusie; aan de nieuwe bestuurder de taak om in dit traject voortvarende stappen te zetten.

Hoefsmit: “Ik zie het als een uitdaging om met de medewerkers van ziekenhuis Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana in het komende jaar de nodige keuzes te maken, die leiden tot een duurzame en kwalitatief goede oplossing zodat we uiteindelijk de focus weer op de toekomst kunnen richten.”

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button