HoofdnieuwsRegionaal

Gerbrandy nieuwe burgemeester Achtkarspelen

BUITENPOST – De gemeenteraad van Achtkarspelen heeft woensdagavond 21 november 2012 besloten om de heer Gerben Gerbrandy bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen om hem bij de Kroon voor te dragen voor benoeming tot burgemeester van Achtkarspelen.

De gemeenteraad heeft een vertrouwenscommissie benoemd met de opdracht een advies aan de gemeenteraad te geven over de geschiktheid van de kandidaten die zich hebben aangemeld. De commissie heeft op 21 november 2012 dit advies aan de gemeenteraad meegedeeld. Op basis van het advies draagt de gemeenteraad de heer Gerbrandy voor bij de Minister. Daarmee spreekt de raad de wens uit dat de heer Gerbrandy de nieuwe burgemeester van Achtkarspelen wordt.

Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad zal de Minister zijn voordracht doen. Het is gebruikelijk dat de Minister de aanbeveling van de raad volgt. De burgemeester van Achtkarspelen zal daarna bij Koninklijk Besluit worden benoemd. Naar verwachting zal hij halverwege januari in zijn nieuwe functie kunnen beginnen.

De heer Gerbrandy is 60 jaar, gehuwd en woont in Gauw. Hij was van 1998 tot 2010 wethouder van de per 1 januari 2011 opgeheven gemeente Wymbritseradiel. Sinds 1 januari 2011 is hij voorzitter van de FNP-fractie in de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân. In de periode voor zijn wethouderschap was hij werkzaam als leraar in het voortgezet onderwijs.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button