Regionaal

Nieuwe challenge van High Five Sportstimulering: Kraak de code

BUITENPOST – De buurtsportcoaches van High Five starten maandag 22 februari met een nieuwe challenge voor de kinderen en jeugd in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. In alle dorpen zijn stickers met een QR code verstopt.

Na het scannen van de code, wordt er een filmpje met een beweeg- of gezondheidstip afgespeeld. In dat filmpje zit een letter verstopt. Met alle letters kan de code gekraakt worden. Wethouders sport Jouke Spoelstra (Achtkarspelen) en Gelbrig Hoekstra (Tytsjerksteradiel) zijn enthousiast. “Binnen alle beperkingen die er zijn willen we toch op een leuke manier kinderen stimuleren om meer te bewegen.”

Samen met Bewegingscentrum De Switte en ’t Stationnetje zijn er twee challenges bedacht. Eén voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en één voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Op de website van High Five staan aanwijzingen waar je de stickers met QR code kunt vinden. Deze stickers hangen in alle dorpen van beide gemeenten.

Het is de bedoeling dat de kinderen elke dag op zoek gaan naar een sticker, de beweegtip gaan doen en de letter onthouden. Aan het eind van de week zijn zo vijf letters verzameld en is de code gekraakt. Aan het einde van iedere challenge wordt onder de deelnemers een prijs verloot. Een maandlang is er iedere week een nieuwe challenge. De uitleg van deze challenge staat op de website van High Five www.highfive.frl

Dit kan u ook interesseren

Back to top button