HoofdnieuwsRegionaalSport

Nieuwe groep FierFit! voor kinderen met overgewicht

BUITENPOST – In een sportief T-shirt met bijpassend logo gaf wethouder Klaas Antuma van de gemeente Achtkarspelen in september vorig jaar bij Bewegingscentrum Switte in Buitenpost het startschot voor FierFit!, een beweeg- en leefstijlprogramma voor kinderen van 7 tot 12 jaar met (beginnend) overgewicht. Het programma is een samenwerking van Kinderfysiotherapie Buitenpost, Kinderdiëtisten Friesland, Switte Bewegingscentrum, Achtkarspelen Fit!, Centrum voor Jeugd en Gezin Achtkarspelen en heeft als doel het aanleren van een gezonde leefstijl voor een gezond gewicht. Ondertussen draait het programma alweer een jaar en zowel de reacties als resultaten van kinderen én hun ouders zijn zeer positief.

FietFit voor kinderen met beginnend overgewicht

FierFit! is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar met (beginnend) overgewicht. Kinderen worden samen met hun ouders gemotiveerd meer te bewegen en krijgen voedings- en leefstijladvies. Dit alles onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut, kinderdiëtist en pedagoog. Petra Meijer, GGD Fryslan: ‘Het gaat vaak om kleine dingen in het gezin. Zoals: kan er iets minder mee naar school als pauzehap? En: als je dochter op voetbal zit en keeper is, beweegt ze dan voldoende?’. Ouders en kinderen weten het vaak zelf wel, FierFit! geeft net even dat steuntje in de rug, samen kom je vaak snel tot goede ideeën.’ Marielle Bleeker, Kinderdiëtisten Friesland, roemt de samenwerking met de pedagoog: ‘Praten met je kind en zorgen dat het kind zich lekker in zijn lijf voelt, dat wil toch iedere ouder!’

De kinderen sporten 2 maal per week bij Bewegingscentrum Switte in Buitenpost, het eerste half jaar onder begeleiding van de kinderfysiotherapeut en vervolgens onder begeleiding van een instructeur. Plezier in het bewegen staat hierbij centraal.

Vanaf oktober start er, bij voldoende deelname, een nieuwe groep bij Bewegingscentrum Switte in Buitenpost. Aanmelden kan tot 15 september 2014. Op www.kinderfysiotherapiebuitenpost.nl en www.switte.nl staat alle informatie over de inhoud en kosten van het programma, wat er van de deelnemers verwacht wordt, wat de deelnemers mogen verwachten en hoe je je kunt aanmelden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button