HoofdnieuwsRegionaal

Nieuwe inrichting voor zuidelijk entreegebied Buitenpost

BUITENPOST – De werkzaamheden aan de buitenruimte bij het nieuwe zwembad in Buitenpost zijn gestart. Aannemer KWS Infra uit Leek voert van oktober tot en met volgend jaar augustus werkzaamheden uit aan de Kuipersweg, De Hoefslag, Bernhardlaan, Vaart en het voorterrein van het zwembad.

‘Bij het zwembad komt een multifunctioneel parkeerplein,’ zegt wethouder Max de Haan. ‘Ook wordt het zuidelijk entreegebied heringericht. Verkeersveiligheid is hierbij een belangrijk aandachtspunt want er zijn veel overstekende fietsers en voetgangers richting de scholen en sportvoorzieningen.’

Functioneel ingericht vrijetijdsgebied
Maandag 30 augustus gingen de deuren van het nieuwe zwembad in Buitenpost open. Het 47 jaar oude zwembad is vervangen voor een energieneutraal en ultramodern zwembad. In de zomermaanden is het oude zwembad gesloopt. Op deze plek komt een nieuw parkeerplein.

Door de herinrichting wordt een visuele verbinding gemaakt tussen het zwembad en de naastgelegen sporthal De Houtmoune. Zo ontstaat een functioneel ingericht vrijetijdsgebied. Het werk wordt gecombineerd met het opnieuw inrichten van de kruising Kuipersweg – Bernhardlaan – Hoefslag en aansluitend werkzaamheden aan het riool en de herinrichting van De Vaart. De kruising wordt eenduidig ingericht en er komt een losse oversteek voor fietsers.

Verkeersveiligheid
Het kruispunt Kuipersweg/De Hoefslag/Bernhardlaan wordt verkeersveiliger gemaakt. De bebouwde kom wordt herkenbaarder gemaakt door een drempel met een fiets-voetgangersoversteekplaats. Ook komt er een zebrapad aan de kant van het zwembad voor de vele overstekende voetgangers en schoolgaande kinderen. Het hele gebied krijgt dezelfde kleur bestrating zodat de weggebruiker het gevoel krijgt dat het één gebied is.

Er wordt vanaf de Beatrixstraat tot en met de Bernhardlaan (Vaart) een extra regenwaterriool aangelegd. De gehele weg wordt opnieuw ingericht en er wordt een duidelijker trottoir aangelegd wat aansluit op het zwembadgebied. Vanwege de bouw van het nieuwe zwembad en het inrichten van het openbare gebied zijn bomen gekapt. Hiervoor worden nieuwe bomen geplant.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button