HoofdnieuwsRegionaalSport

Nieuwe kansen kunstgrasvelden Achtkarspelen

BUITENPOST – Het college van b&w van Achtkarspelen onderzoekt of een coöperatie van sportverenigingen het onderhoud van sportvelden kan uitvoeren. Sportverenigingen kunnen dat goedkoper doen dan de gemeente. Het geld dat de gemeente vrij speelt, wil het college gebruiken voor een deel van de financiering van de aanleg van kunstgrasvelden in Harkema, Twijzel en Buitenpost en de renovatie op termijn van het kunstgrasveld in Surhuisterveen.

Het college wil de aanleg van kunstgrasvelden mede financieren met de opbrengsten van de verkoop van grond met een sportbestemming ten behoeve van woningbouw. Het gaat daarbij om een deel van het Mejontsmaterrein in Buitenpost, de ijsbaan in Harkema en het korfbalveld in Twijzel. Daarvoor moet wel de bestemming van deze locaties worden aangepast.

De gemeente wil het onderhoud van de kunstgrasvelden onderbrengen in een coöperatie van de sportverenigingen in Achtkarspelen. De coöperatie wordt verantwoordelijk voor het onderhoud van de kunstgrasvelden. De gemeente blijft verantwoordelijk voor het gebruik en de verhuur van de sportvelden. Wethouder Marten van der Veen ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: ‘Der is no in kâns om inkelde keunstgersfjilden yn ‘e gemeente te realisearjen, troch terreinen mei in sportbestimming te ferkeapjen. Dêrnjonken sille de ferienings sels ek by de oanlis en it ûnderhâld de hannen út ‘e mouwen stekke moatte. Mar dat binne de sportklups wol wend. Der is hjir oer it generaal in grutte ynset fan frijwilligers. Ik bin der wis fan dat wy mei elkoar, de gemeente en de sportklups, it oprêde.’

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button