Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Nieuwe serie bijeenkomsten voor startende ondernemers

BURGUM – Van eind september tot eind november wordt weer een nieuwe serie uit de ondernemerscyclus ‘Dwaande met je bedrijf’ georganiseerd voor startende ondernemers in Noordoost Fryslân. In acht modules krijgen zij inzicht in hun sterke en zwakke kanten, de belangrijkste wetten en regels, effectieve marketing, financiën en belastingen. Ook kan een workshop gevolgd worden die ondersteunt bij het schrijven van een eigen ondernemersplan. Verschillende bedrijven, zoveel mogelijk uit de regio, delen hun kennis en zijn betrokken bij de organisatie van deze bijeenkomsten.

Starten vanuit een uitkering

De ondernemerscyclus start met een speciale avond over het starten van een bedrijf vanuit een uitkering op 29 september 2015. Het is gebleken dat er behoefte is aan informatie hierover. Het UWV en het Bureau Zelfstandigen Friesland zijn daarbij ook aanwezig.

De data zijn:

 

29 september 19.30 uurStarten vanuit een uitkeringGemeentehuis Kollum
6 oktober 19.30 uurOndernemersvaardigheden

 

Bedrijvencentrum Dokkum
13 oktober 19.30 uurBelastingenGemeentehuis Burgum
27 oktober 19.30 uurMarketingGemeentehuis Buitenpost
3 november 19.30 uurBoekhouden / verzekerenGemeentehuis Kollum
10 november 19.30 uurWet- en regelgevingGemeentehuis Ferwert
17 november 19.30 uurSocial mediaGemeentehuis Damwâld
24 november 17.00 uurOndernemersplan schrijvenInnovatiehuis Lauwersdelta Buitenpost

 

Aanmelden

Deelname aan één of meer avonden van deze ondernemerscyclus is gratis, maar wel is er een maximum aantal deelnemers per avond.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden op www.dwaande.nl/starters. Hier kunnen zij een formulier invullen en aangeven welke avonden ze willen bezoeken. Meer informatie is te krijgen bij Ilona Boekhorst van de gemeente Achtkarspelen via telefoonnummer 140511 (zonder netnummer) of per e-mail, [email protected].

Tjerkje van der Laan van Bloemenparadyske in Kollum:

“Het volgen van de Dwaande starterscyclus heeft mij het laatste zetje in de vorm van bevestiging en motivatie gegeven om daadwerkelijk te beginnen met mijn Bloemenparadyske”.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button