Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Nieuwe serie bijeenkomsten voor startende ondernemers

BURGUM – Van eind september t/m 25 november wordt weer een nieuwe serie uit de ondernemerscyclus ‘Dwaande met je bedrijf’ voor startende ondernemers in Noordoost Fryslân gestart. In acht modules krijgen beginnende ondernemers inzicht in hun sterke en zwakke kanten, de belangrijkste wetten en regels, effectieve marketing, financiën en belastingen. Ook kan een workshop gevolgd worden die ondersteunt bij het schrijven van een eigen ondernemersplan. Verschillende bedrijven, zoveel mogelijk uit de regio, delen hun kennis en zijn betrokken bij de organisatie van deze bijeenkomsten.

Starten vanuit een uitkering

De ondernemerscyclus start met een speciale avond over het starten van een bedrijf vanuit een uitkering op 30 september. Het is gebleken dat er behoefte is aan informatie hierover en deze bijeenkomst wordt in Kollum gehouden. Het UWV en het Bureau Zelfstandigen Friesland zijn hier ook aanwezig.

De data zijn:

30 september 19.30 uurStarten vanuit een uitkeringGemeentehuis Kollum
7 oktober 19.30 uurOndernemersvaardigheden Gemeentehuis Dokkum
21 oktober 19.30 uurBelastingenGemeentehuis Burgum
28 oktober 19.30 uurMarketingGemeentehuis Buitenpost
4 november 19.30 uurBoekhouden / verzekerenGemeentehuis Ferwert
11 november 19.30 uurWet- en regelgevingGemeentehuis Damwâld
18 november 19.30 uurSocial mediaGemeentehuis Kollum
25 november 19.30 uurOndernemersplan schrijvenGemeentehuis Buitenpost

Aanmelden

Deelname aan één of meer avonden van de ondernemerscyclus “Dwaande met je bedrijf” is gratis, maar wel geldt een maximum aantal deelnemers per avond. Mensen met een (binnenkort te starten) bedrijf in de regio kunnen zich aanmelden op www.dwaande.nl/starters en aangeven welke avonden men wil bezoeken. Voor vragen kan men contact opnemen met Ilona Boekhorst van de gemeente Achtkarspelen via telefoonnummer 140511 (zonder netnummer) of per e-mail, [email protected].

 

foto: “Dwaande met je bedrijf heeft mij nieuwe inzichten en netwerken opgeleverd waar ik veel aan heb gehad als startende ondernemer”, aldus Wesley Narain van internetbedrijf Heibelschoppen in Buitenpost

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button