HoofdnieuwsRegionaal

Nieuwe site dwaande.nl gelanceerd

BURGUM – Tijdens een feestelijke bijeenkomst van Kafee NOF op donderdag  27 september jl. in Burdaard is de nieuwe website www.dwaande.nl gelanceerd door de burgemeesters Waanders van Dongeradeel en Van den Berg van Ferwerderadiel.

Overzichtelijk en fris

De nieuwe Dwaande.nl is een overzichtelijke website met een frisse uitstraling die bewoners, bezoekers en bedrijven informatie biedt over Noordoost Fryslân. Naast toeristische informatie, is er informatie over woningbouwlocaties, bedrijventerreinen, projecten in de regio, de Agenda Netwerk Noordoost, netwerkbijeenkomsten en evenementen op deze site te vinden. De site is ook als mobiele versie beschikbaar.

 

Waarom een nieuwe site?

Begin 2011 is de vorige website www.dwaande.nl live gegaan. Doel van deze website was om zoveel mogelijk toeristen te verleiden tot een bezoek aan Noordoost Fryslân. Op deze site was daarom de belangrijkste toeristische informatie over Noordoost Fryslân te vinden met mooie beelden. Al snel bleek de behoefte vanuit de regio met betrekking tot de site breder te zijn dan alleen de toeristische informatie. Ook Netwerk Noordoost, het samenwerkingsverband tussen de zes Noordoost Friese gemeenten en de provincie, beschikte over een eigen website www.netwerknoordoost.nl die informatie gaf over de projecten binnen de Agenda Netwerk Noordoost. Gelet op de relatie en het belang tussen regiomarketing en Netwerk Noordoost lag het voor de hand om een gezamenlijke website te realiseren.

 

Digitale kaart met routes

De toerist kan op de nieuwe site nog steeds terecht voor de belangrijkste toeristische informatie, een overzicht van de activiteiten, arrangementen en er is een kaart met alle routes en toeristische bedrijven opgenomen. De toeristische informatie is vertaald in het Duits en Engels, zodat ook de internationale toerist op dwaande.nl terecht kan voor toeristische informatie. Voor inwoners uit deze regio is er informatie te vinden over woningbouwlocaties, activiteiten in de regio, nieuws en op termijn waarschijnlijk ook het actuele huizenaanbod in de regio.

Samen

Deze website is een goede basis om de komende tijd verder uit te breiden. Niet een zoveelste nieuwe website, maar één waardoor bestaande sites, initiatieven en partijen bij elkaar gebracht worden om gezamenlijk de digitale bezoeker via één portal over de regio te informeren. Om dit te realiseren, is samenwerking met diverse partijen in de regio noodzakelijk. In overleg met ondernemers en samenwerkende partijen wordt de portal voor Noordoost Fryslân de komende tijd verder uitgebreid.

Dwaande.nl is ontwikkeld door Sterc , bureau voor internet & marketing uit Surhuisterveen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button