HoofdnieuwsRegionaalSport

Nieuwe trainingslocatie survivalclub Kootstertille geopend

KOOTSTERTILLE – Zaterdagmiddag is de nieuwe trainingslocatie van de Survivalclub Kootstertille  geopend. In 1999 is de survivalclub begonnen met 2 kinderen in een achtertuin. Hier kwamen vriendjes en vriendinnetjes bij. En algauw werden er wekelijks hindernissen opgebouwd in het parkje van Kootstertille. Nog meer kinderen wilden meedoen met de survival. De gemeente Achtkarspelen werd ook enthousiast en zocht en vond een prachtige trainings locatie tussen Kootstertille en Buitenpost.

Hier werd een aantal jaren met veel enthousiasme getraind. Maar, na jarenlange discussies en onder druk van de Friese Milieu Federatie, moest deze locatie verlaten worden en kreeg de stichting survival Kootstertille een stuk braak liggende grond toegewezen aan de Twijzeler vaart, bij Kootstertille. In dit voormalige maisland stond dus geen enkele boom. De Survivalclub ging de uitdaging aan, om vanuit niets een nieuw trainingsterrein uit de grond te stampen. Het resultaat mag er wezen en de club is inmiddels gegroeid tot ruim 240 leden. Om half twee werd iedereen ontvangen met een bakje koffie en gebak, om 14:00 uur waren er diverse sprekers aan het woord, waaronder de wethouder van Achtkarspelen dhr. Marten v/d Veen en de oud wethouder en nu burgemeester van Schiermonnikoog John Stellinga en oud gemeenteambtenaar André Alberda.

Daarna werd de nieuwe naam  “De Drege Bult”onthuld. Deze naam konden de leden via een poll op de site stemmen. Na de openingshandeling om 14:oo uur gingen de drie wethouders boogschieten, dit ging de heren goed af. Aansluitend was er deze dag een open dag waarbij allerlei survival onderdelen uitgeprobeerd konden worden, zoals: boogschieten, kanoën, apenhangen, touwslingeren en touwklimmen.

De dag werd afgesloten met de clubkampioenschappen en een feestelijke barbeque.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button