HoofdnieuwsRegionaal

Nieuwe wethouders van Dantumadiel beëdigd

DAMWÂLD – Dinsdagavond vond de beëdiging en installatie van de nieuwe wethouders van Dantumadiel plaats.  Voor het CDA treedt Roelof Bos opnieuw aan als wethouder. Naast hem nemen twee nieuwe wethouders plaats binnen het college. Dit zijn Gerben Wiersma van de ChristenUnie en Emke Peterson van de FNP. De gemeente neemt afscheid van wethouders Siepie Hylkema van de PvdA en Ronald Dijksterhuis van de ChristenUnie.

Roelof Bos zal zich net als voorgaande jaren bezighouden met ruimtelijke omgeving en verkeer en vervoer. Daarnaast zal hij ook het onderwerpen WMO, sociale zaken en welzijn tot zich nemen. Gerben Wiersma gaat onder andere aan de slag met de onderwerpen jongeren, onderwijs en openbaar groen en beheer. Emke Peterson gaat zich onder andere ontfermen over de onderwerpen welzijn, sport, kunst en cultuur en ondernemen.

Ook werden er deze avond nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Zij nemen de plaats in van de nieuwe wethouders. Voor het CDA komt Herre Boskma in de gemeenteraad, een bekend gezicht dat de afgelopen vier jaar ook raadslid was. De twee nieuwkomers zijn Leo Blees voor de ChristenUnie en Corry Ludema – van der Valk voor de FNP.

Foto’s Nanne Nicolai

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button