HoofdnieuwsRegionaal

Nieuwjaarsduik Burum in teken van KWF

BURUM – Op Nieuwjaarsdag om 12.00 uur gaf burgemeester Johannes Kramer van de gemeente Noardeast Fryslan het startschot voor de 26e editie van de Nieuwjaarsduik in haven ‘De Dwinger’ in Burum.

Deze editie was een bijzondere editie namelijk voor de familie Scheeres, zij doen mee voor de KWF kankerbestrijding omdat vorig jaar bij een gezinslid borstkanker werd geconstateerd, na vele behandelingen is de kanker genezen. De familie wilde graag op deze manier steun en medeleven geven aan iedereen die door hetzelfde heengaat of is gegaan en daarom doen ze dit jaar mee aan de Nieuwjaarsduik.

Renze Poortinga maakte bekend dat er al 1500 euro is opgehaald voor de KWF. Hierna werd het startschot geven door de burgemeester en gingen de 60 bikkels in het koude water van ongeveer 6 graden. Met een harde wind was het voor sommige mensen heel even in het water en meteen er weer uit. Sommigen zwommen tot aan het einde van de haven en weer terug. Het Burumer Amusementskoor “Haven in Zicht” speelde enkele nummers. Na afloop was er voor iedereen koffie, chocolademelk en snert.

U kunt uw bijdrage voor KWF doneren via de  actie van Jasmijn Froukje.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button