Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Nij Smellinghe houdt ondanks groei snelle toegang mogelijk: nu ook opereren op zaterdagen

DRACHTEN – In ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten wordt de komende twee weken ook op zaterdag geopereerd. De OK is op zaterdag 7 en 14 februari 2015 extra geopend om patiënten vanuit Gynaecologie en Urologie te opereren en zo de wachtlijsten bij deze specialismen kort te houden.

 Het aantal patiënten in Nij Smellinghe dat een operatie bij een gynaecoloog of uroloog moet ondergaan, is de afgelopen periode toegenomen. “Bij een toename van patiënten kan de wachtlijst oplopen. Nij Smellinghe wil dat voorkomen door onder andere op twee zaterdagen extra operaties uit te voeren. Goede service aan patiënten vindt het ziekenhuis belangrijk. Snelle toegangstijden zijn daar wat ons betreft onderdeel van”, aldus Jelle Nutma, directeur acute zorg Nij Smellinghe.

Ook andere afdelingen en poliklinieken in het Drachtster ziekenhuis streven naar zo kort mogelijke wachtlijsten. Daarom kunnen patiënten op de afdeling Radiologie ook op avonden en in het weekend terecht voor MRI-onderzoeken. “Andere poliklinieken realiseren korte wachtlijsten door af en toe een avondpoli te organiseren. De polikliniek Dermatologie doet dat zelfs structureel.”

Nu de OK ook twee keer op zaterdag open is, kunnen patiënten niet alleen snel terecht op de polikliniek van Nij Smellinghe en voor vervolgonderzoeken, maar is een eventuele operatie ook snel ingepland. Indien nodig wordt er vaker op zaterdag geopereerd.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button