HoofdnieuwsRegionaal

Nij Smellinghe ondermijnt zorgvoorziening voor regio Noordoost Friesland

DOKKUM – In mei van dit jaar werd in een gebouw tegenover de Sionsberg door Nij Smellinghe een gynaecologie poli geopend. Dit, terwijl er afspraken liepen om dit in goede samenwerking met de Sionsberg en MCL te doen. Hoewel De Friesland-Achmea toen in de media aangaf hier verbaasd over te zijn, heeft deze zorgverzekeraar dit toch laten gebeuren.

Nij Smellinghe is nu weer bezig om zonder overleg met de Sionsberg, een polikliniek kindergeneeskunde te openen in een gebouw tegenover de Sionsberg.

Dit is een vreemde ontwikkeling. Voor het faillissement van De Sionsberg heeft Nij Smellinghe besloten om de kindergeneeskunde in de Sionsberg te sluiten. Dit gebeurde om de stroom patiënten richting Nij Smellinghe te vergroten, met als gevolg dat de Sionsberg daardoor verder in de schulden raakte.

En juist nu probeert Nij Smellinghe  de opbouw van goede zorg in de regio te dwarsbomen, door alleen maar patiënten te halen en een halve kinderpolikliniek zonder faciliteiten neer te zetten. Dit is geen veilige patiëntenzorg! De ouders van de patiëntjes worden hiermee op het verkeerde been gezet.

De actiegroep Red De Sionsberg roept Nij Smelinghe op om dit plan niet door te zetten en samen te werken met de Sionsberg en MCL zoals was afgesproken voor een goede geboortezorg en een afdeling kindergeneeskunde in de Sionsberg. Deze afdelingen horen gewoon als vanouds in ons ziekenhuis de Sionsberg. Beter voor de zorg, beter voor de patiënt en beter voor ons ziekenhuis. De Sionsberg zit niet te wachten om alleen maar doorgeefluik te worden naar een ziekenhuis elders. Het gaat om goede zorg dichtbij de mensen hier in de Sionsberg.

Het past niet in deze tijd en het is maatschappelijk verwerpelijk dat er een concurrentiestrijd plaats moet vinden in Dokkum over de zorg en dan ook nog op het terrein van de Sionsberg. Op de Sionsbergdag van 17 januari werd ook door alle groepen, die toen een plan maakten voor de doorstart van de Sionsberg, aangegeven dat deze afdelingen in de Sionsberg horen. De actiegroep is van mening dat vooral de Friesland-Achmea met de zorginkoop hier beter in kan en moet sturen.

 

Actiegroep Red De Sionsberg

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button