HoofdnieuwsRegionaal

Nij Smellinghe ontvangt eerste Phéron Memory Box

DRACHTEN – Afdeling kraam/verloskunde van Nij Smellinghe heeft officieel de eerste Phéron Memory Box uit handen van stichting Phéron ontvangen. Vanaf 1 mei kunnen we in ziekenhuis Nij Smellinghe ouders waarvan het kindje tijdens de zwangerschap of bevalling is overleden een Phéron Memory Box aanbieden.

Stichting Phéron

De box bevat items die ouders kunnen helpen en inspireren bij het verlies van hun kindje. Denk daarbij aan een bewaardoos, een kaarsje, een gedichtenbundel, gipsafdrukje en een quick reference card met hierop tips waar ze aan kunnen denken tijdens de afscheidsweek. Deze box wordt gratis beschikbaar gesteld door de stichting Phéron. Deze stichting, die volledig bestaat uit vrijwilligers, heeft als doel ouders steun te bieden na het verlies van hun kindje. Er zijn twaalf ziekenhuizen in Nederland die meedoen aan een pilot om deze boxen aan te bieden.

Waardevolle aanvulling

Persoonlijke zorg met aandacht is voor Nij Smellinghe belangrijk in de heftige intense periode die ouders doormaken bij het verlies van hun kindje tijdens de zwangerschap of geboorte. De Phéron Memory Box is een waardevolle aanvulling op de zorg die nu wordt geboden.

De overhandiging is ook uitgezonden op SBS6 in Hart van Nederland http://www.hartvannederland.nl/algemeen/2016/12-ziekenhuizen-krijgen-memory-boxen-voor-ouders-overleden-kindjes/.  Kijk voor meer informatie op http://stichtingpheron.nl/pheron-memory-box/

Eigen foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button