Nipte winst voor WTOC

RINSUMAGEEST – Na de eclatante overwinning van vorige week moest er nu een vervolg aan worden gegeven. Dit pakte heel anders uit. WTOC begon goed aan de wedstrijd. Jammer dat het vizier niet op scherp stond. Kopballen van Jilles Bosma in de handen doelman Hidde Smidt van VCR Tedo de Bruin op de paal Jelmer de Boer twee keer over en Nyckele Smeding hadden WTOC op een voorsprong moeten brengen. Na een half uur kwam VCR steeds beter in de wedstrijd en forceerden een viertal hoekschoppen die niets opleverden. Beide ploegen konden de bal moeilijk in de ploeg houden wat leidde tot een niet bijster goede wedstrijd. Over en weer ontstonden wat mogelijkheden maar grote kansen bleven uit.

De tweede helft een zelfde spelbeeld. Twee hardwerkende ploegen met een defensieve overheersing waardoor aanvallen vroegtijdig werden afgebroken. In de 76e minuut kwam WTOC op voorsprong. Uit een wirwar van spelers kon Heine de Bruin de bal over de doellijn werken en WTOC de op dat moment verdiende voorsprong te zetten 0-1. Na dit doelpunt kreeg VCR de overhand. WTOC moest terug en met de nodige moeite bleven ze overeind.

Door deze aanvallende speelwijze ontstonden voor WTOC counterende mogelijkheden. Te individualistisch optreden voorkwam dat WTOC de wedstrijd niet met een hogere score kon beëindigen.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Franeker.

foto’s: Jantsje Wiersma