HoofdnieuwsRegionaal

NMa akkoord met fusieplannen Dokkum – Drachten

DOKKUM  Zorggroep Pasana en Ziekenhuis Nij Smellinghe zijn verheugd over de snelle en positieve reactie van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) op het voorwaardelijke fusiebesluit.

 

Binnen twee maanden kwam de NMa tot de conclusie dat de concentratie van deze instellingen niet zal leiden tot een beperking van de mededinging. Er breekt nu een termijn van zes weken aan waarin direct belanghebbenden nog bezwaar tegen het besluit van de NMA kunnen maken. Daarna is het besluit definitief.

Daarmee is één van de drie voorwaarden om te komen tot een bestuurlijke fusie vervuld. Er wordt nu hard gewerkt om aan de twee andere voorwaarden te voldoen. De tweede voorwaarde heeft betrekking op de bijdrage -en dan met name financieel- van zorgverzekeraar De Friesland aan de implementatie van het herpositioneringsplan (januari 2012) van De Sionsberg.

De derde voorwaarde is een zogeheten ‘due diligence’ onderzoek (naar de financiën) door een onafhankelijke derde partij. Dat onderzoek richt zich zowel op de ouderenzorg als de ziekenhuiszorg van Zorggroep Pasana. Dit onderzoek loopt nog.

 

Beide Raden van Bestuur en Toezicht van de instellingen zijn zich ervan bewust dat de periode van onzekerheid rond dit besluit zo kort mogelijk moet duren. Naar verwachting zal het definitieve besluit in september worden genomen, waarna direct wordt begonnen met de integratie.

 

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button