EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

NO-Fryslân toont zich Dwaande tijdens streekhuismiddag

BURGUM – We moatte de jongerein ek in takomst biede kinne yn dit gebiet. Dêrom de oprop oan de ûndernimmers yn Noardeast-Fryslân om in traineeplak beskikber te stellen oan krekt ôfstudearre jongerein. Dit passet binnen it plan fan de provinsje om 180 trainees yn Fryslân oan in wurkplak te helpen”. Aldus gebiedsgedeputeerde Johannes Kramer tijdens een drukbezochte bijeenkomst voor raads- en statenleden, ondernemers, dorpsbelangen en bestuurders gisteren in het Streekhûs Noardeast Frylsân in Burgum.

 

Om jongeren in het gebied te houden is niet alleen werkgelegenheid en bereikbaarheid van belang, maar ook een goede digitale snelweg. Gedeputeerde Sietske Poepjes benadrukte het belang van een goede digitale infrastructuur in de regio.

 

Een vertegenwoordiger van dorpsbelang Wierum constateert dat de voorzieningen in zijn dorp verdwijnen en wil weten wat de provincie en gemeenten hier aan gaan doen. Gedeputeerde Kramer gaf aan graag met de mienskip middels een spreekuur in gesprek te gaan, om te horen wat er leeft.

 

De bijeenkomst in het streekhuis bestond uit een paneldiscussie en verschillende flitspresentaties van partijen die werken voor en met de mienskip aan de toekomst van Noordoost Fryslân. Daarna konden de bezoekers zich in carrouselvorm laten informeren over de ambities van deze partijen. Zo zijn de lokale omroepen Kanaal 30 en RTV NOF een mooi voorbeeld van samenwerking binnen het gebied. Gezamenlijk bedienen zij de hele regio. Of zoals uit de zaal terugkwam: ‘Sizzen is neat, dwaande is in ding’!

Foto’s Binne Louw Katsma

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button