Sport

Noa van Houten pakt het zilver tijdens de Friese Kampioenschappen

DAMWOUDE – Zaterdag 20 mei waren de Friese Kampioenschappen voor wedstrijdgroep IV in Damwoude. Voor SVK kwamen er deze dag 6 turnsters in actie. Sofia Gommers kwam uit in de categorie pupil 1 D1. Sprong was vandaag haar beste toestel, want met een score van 13.600 werd ze op dit onderdeel 2e. In het eindklassement werd ze 9e. Noa van Houten en Anniek Ytsma turnen bij de pupillen 2 D1. De dag voor de wedstrijd had Noa niet haar dag. Maar ze zeggen niet voor niets een slechte generale is stralen in de finale en dat deed ze. Vooral op brug en vloer heeft ze punten gepakt. Op brug heeft ze ten opzichte van vorig jaar veel progressie geboekt.

Ze werd op dit onderdeel 4e. Op de vloer behaalde ze de hoogste score en liet alle concurrenten achter zich. In het eindklassement mocht Noa vandaag de zilveren medaille in ontvangst nemen. Anniek Ytsma was tijdens de plaatsingswedstrijden onverslaanbaar. Maar liefst twee keer nam ze het goud mee naar huis. Vandaag heeft ze op sprong en balk wederom goed gepresteerd. Helaas liet ze punten liggen op de andere twee toestellen. Ze zat ontzettend dicht bij een medailleplaats met haar knap behaalde 5e plaats. Ze mag terugkijken op een top seizoen. Wij als trainsters van SVK hadden niet verwacht dat ze na een dubbele botbreuk van vorig seizoen nu alweer op dit hoge niveau zou turnen. Petje af voor deze topper! Kim Venema turnt dit jaar voor het eerst in de vrije oefenstof en wist voor zichzelf meteen al een plekje op het FK te reserveren. Brug en vloer waren haar beste onderdelen. Ze heeft een goede wedstrijd gedraaid en heeft precies de helft verslagen. Ze is knap 10e geworden van de 20.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Alette Machiela en Libbrich Klaver die uitkomen bij de junioren H. Met een spandoek gemaakt door Esther en Jeanet hadden ze voldoende support. Bij Alette was balk haar beste toestel en ze werd hier dan ook 2e op. Op de vloer is ze streng bestraft bij de hele pirouette. Ze werd 6e. Ook Libbrich begon goed. Op de eerste drie toestellen werd ze 1e, 3e en 3e. Helaas ging het bij de sprong mis. Doordat ze niet goed uit haar aanloop kwam, heeft ze bij haar eerste sprongbeurt geen overslag kunnen maken.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button