EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Noardeast-Fryslân vlagt voor Admiraliteitsdagen

KOLLUM/DOKKUM/FERWERT  – De drie gemeenten die over enkele maanden de gemeente Noardeast-Fryslân vormen, hebben  de Admiraliteitsdagenvlag in top hangen, precies twee weken voordat het nieuwe logo gepresenteerd wordt. Jan Michiel van der Gang: “De Admiraliteitsdagen kunnen een nieuwe gemeenschappelijkheid creeëren in de gemeente Noardeast-Fryslân.”

De burgemeesters Van den Berg en Bilker van de gemeenten Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. hesen donderdagmiddag de vlag in top op bij hun gemeentehuizen, samen met voorzitter Jan Michiel van der Gang van de Admiraliteitsdagen. Ook in Dongeradeel hangt de vlag in top. De drie gemeenten vormen vanaf 1 januari 2019 de gemeente Noardeast-Fryslân. Op de vrijdagavond van de Admiraliteitsdagen wordt het nieuwe logo van de gemeente op spectaculaire wijze bekendgemaakt, bij het hoofdpodium op de Zijl.

“De Admiraliteitsdagen kunnen een nieuwe gemeenschappelijkheid creeëren in de gemeente Noardeast-Fryslân”, stelt Jan Michiel. “Nu al komen veel programmaonderdelen van het festival uit de dorpen rondom Dokkum. Denk aan de medewerking van korpsen en koren, de Univé Slag om Noardeast-Fryslân, verschillende bands uit de regio. Dorpen en Dokkum vormen samen het succes van de Admiraliteitsdagen. Nu we straks een grote gemeente vormen, kan het nog meer een evenement van ons allemaal worden.”

Vanaf maandag 27 augustus mag de Admiraliteitsdagenvlag overal in de regio uitgehangen worden. Rondom Dokkum wordt het langzaamaan al blauw. Halverwege augustus zijn bijna 100 masten rond de stad en daarbuiten geplaatst en op en in grotere masten op opvallende plekken hangt de tweekleur al. En het gaat nóg blauwer: de watertoren, de beide molens, de Zijl en het stadscarillon zijn straks allemaal blauw verlicht.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button