HoofdnieuwsRegionaal

Nomineer vrijwilligers voor de Vrijwilligersprijs 2012 in Kollumerland c.a.

KOLLUM – De gemeente Kollumerland c.a. is trots op haar vrijwilligers en wil dat graag laten blijken. Dat doet ze door jaarlijks vrijwilligers in het zonnetje te zetten en hen de Vrijwilligersprijs toe te kennen. Vorig jaar waren het de vrijwilligers van de Wereldwinkel in Kollum die de prijs in de wacht wisten te slepen. Wie dit jaar de winnaar wordt, zal wederom door de inwoners van Kollumerland worden bepaald. Zij worden opgeroepen om groepen vrijwilligers te nomineren. Na beoordeling door een jury wordt in januari de Vrijwilligersprijs 2012 uitgereikt.

De gemeente Kollumerland c.a. reikt jaarlijks de Vrijwilligersprijs uit om waardering te geven aan het vrijwilligerswerk. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de samenleving; zonder hen zijn veel activiteiten niet meer mogelijk.

Groepen vrijwilligers kunnen genomineerd worden voor deze prijs. Iedereen kan een groep nomineren. De groep mag bestaan uit vrijwilligers van een organisatie, maar het mag ook een groep zijn die geen deel uitmaakt van een vrijwilligersorganisatie en die speciaal voor een bepaald project of activiteit bij elkaar is gekomen. Kent u zo’n groep die zich actief en vrijwillig inzet voor het dorp, hun naasten, de buurt, de sport of de school, of een ander ideaal? En dragen ze bij aan het prettig wonen in onze gemeente? Nomineer deze groep vrijwilligers dan voor de Vrijwilligersprijs.Er is een aantal criteria waar de vrijwilligersgroep aan moet voldoen.

  •  Vrijwilligers mogen geen financiële bijdrage voor hun vrijwilligerswerk (hebben) ontvangen. Het gaat puur om vrijwilligerswerk en dus onbetaalde inzet (behoudens onkostenvergoeding).
  • Het vrijwilligerswerk moet voor de inwoners van de gemeente Kollumerland c.a. zijn of zijn geweest.
  • De vrijwilligersgroep doet of deed het werk vanuit burgerinitiatief of binnen een organisatie.
  • De vrijwilligersgroep vervult of vervulde een voorbeeldfunctie.

 

Hier kunt u een aanmeldformulier downloaden waarop u uw nominatie kunt invullen. Dit formulier is ook af te halen bij de bibliotheek in Kollum en het dorpshuis in uw dorp.

U kunt het aanmeldformulier tot uiterlijk vrijdag 21 december 2012 sturen naar Steunpunt Vrijwilligerswerk Kollumerland, t.a.v. Jan Posthumus, Postbus 85, 9230 AB Surhuisterveen.
Per e-mail kunt u het formulier sturen naar [email protected]

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button