Buiten regioRegionaal

Noordelijke informatiedag: ‘Pijn heb je niet alleen!?’

KOLLUM – De week van 26 september – 1 oktober 2016 is uitgeroepen tot ‘De Week van de Pijn’. Waarom? Omdat chronische pijn bij veel mensen voorkomt en het hun levens, en dat van hun naasten, op de kop zet. Aandacht en zorg voor patiënten met chronische pijn kan en moet daarom beter! Chronische pijn is zonder twijfel één van de belangrijkste thema’s en uitdagingen voor de gezondheidszorg.

In de Week van de Pijn worden in Nederland verschillende bijeenkomsten gehouden met als thema Pijn. Stichting Pijn-Hoop, UMCG Beatrixoord, Nij Smellinghe, Transcare-Pijn en Netwerk Chronische pijn Oefentherapeuten hebben de handen inéén geslagen. Op 1 oktober organiseren zij in een gezamenlijk initiatief de Noordelijke informatiedag: ‘Pijn heb je niet alleen!?’
Deze dag bestaat uit twee identieke bijeenkomsten, speciaal voor mensen met chronische pijn: ’s morgens in Friesland en ’s middags in Groningen.
In deze bijeenkomsten wordt vanuit verschillende hoeken de problematiek rondom chronische pijn belicht. Een ervaringsdeskundige vertelt over pijn, onbegrip en het belang van lotgenotencontacten. Pijnspecialisten vertellen over de nieuwe inzichten en over de nieuwe rol van patiënten binnen de behandeling van pijn. Ook kunt u zélf verbeteradviezen aangeven in de aandacht en zorg voor chronische pijn!
U kunt zich aanmelden via: www.pijnnoordnederland.nl. Op het aanmeldingsformulier kunt u tevens aangeven op welke locatie u het programma wilt volgen en met hoeveel mensen u komt. De bijeenkomst is uitdrukkelijk bedoeld voor mensen met chronische pijn en hun naaste.

Inschrijving is op volgorde van aanmelding. Het aantal plaatsen is beperkt dus meld u snel aan!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button