HoofdnieuwsRegionaal

O.b.s. De Mienskip opnieuw excellente school

BUITENPOST – De openbare basisschool De Mienskip in Buitenpost heeft voor de derde keer op rij het predicaat Excellente School ontvangen.

Wethouder Max de Haan feliciteerde maandagmorgen 18 januari de leraren, leerlingen en hun ouders met deze prestatie en bracht een traktatie mee. ‘Dit is een geweldige teamprestatie en een voorbeeld voor andere scholen,’ aldus wethouder De Haan.

De Inspectie van Onderwijs maakte maandag 18 januari bekend welke scholen het predicaat Excellente School 2015-2017 ontvingen. De Mienskip heeft een goede zorgstructuur en werkt met 7-niveaus in de groepen waarbij ook groepsdoorbrekend aanbod mogelijk is. De Mienskip heeft deskundig personeel en een kwaliteitsteam die de opbrengsten van de school continue monitoren en analyseren. Het kwaliteitsteam en de leerkrachten werken volgens een protocol aan de opbrengsten en werken doelgericht aan het verhogen van de opbrengsten. De Mienskip geeft onderwijs passend bij de onderwijsbehoeften van de kinderen.

In 2013 en 2014 ontving De Mienskip ook het predicaat Excellente School. In 2014 was de school de enige in Friesland die dit predicaat mocht dragen. Sinds 2012 bestaat er voor scholen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs de mogelijkheid om erkenning te krijgen voor buitengewone kwaliteit: het predicaat Excellente School. Met 210 aanmeldingen en 130 predicaten overstijgt het traject Excellente Scholen 2015 de voorgaande jaren.

Foto Binne Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button