Buiten regioHoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Oefendag grootschalig DNA onderzoek

DRACHTEN – Veertig studenten van de Politieacademie uit Drachten deden dinsdag 4 september 2012 mee aan de oefendag in voorbereiding op een grootschalig DNA-onderzoek in verband met het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra in 1999.

Het afnemen van wangslijm bij meer dan achtduizend personen en op 11 verschillende locaties is een grote logistieke operatie. Om alvast een beeld te krijgen wat hierbij komt kijken, is in aanloop op de definitieve afname een oefendag gehouden. 40 studenten van de Politieacademie in Drachten deden als figurant mee aan deze oefensessie in de sporthal van het oefencentrum van de politie in Drachten. Ondertussen werden film- en foto-opnames gemaakt ten behoeve van voorlichtingsmateriaal.

Forensisch medewerkers namen in de oefensessie wangslijm af van de politiestudenten en deden daarmee ervaring op voor de uiteindelijke grootschalige DNA afname eind september. Ook werd bekeken hoe de afname snel, efficiënt en betrouwbaar bij een groot aantal personen kan worden uitgevoerd.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button