HoofdnieuwsRegionaal

Officiële start CJG Team Buurtzorg Jong

ACHTKARSPELEN – Wethouder Klaas Antuma van de gemeente Achtkarspelen heeft donderdag 20 februari het officiële startsein gegeven voor het CJG team Buurtzorg Jong. Het CJG team Buurtzorg Jong biedt opvoedingsondersteuning en praktische hulp voor gezinnen. Het team is actief in Zuid Achtkarspelen in de dorpen Augustinusga, Boelenslaan, Drogeham, Harkema, Surhuisterveen en Surhuizum.

Het CJG team Buurtzorg Jong werkt volgens het principe: 1 gezin, 1 plan, 1 hulpverlener. Nu is het vaak nog zo dat in een gezin met problemen vaak meerdere hulpverleners actief zijn. In de praktijk blijkt dat daardoor de hulp onvoldoende op elkaar is afgestemd. Het CJG team Buurtzorg Jong moet daar verandering in brengen. ‘Een bijzonder moment’ noemde wethouder Klaas Antuma het officiële startmoment. “De hulpverlening aan gezinnen moet anders. Het CJG team Buurtzorg Jong is zelfsturend. Daardoor is er minder bureaucratie en is het team flexibel en kan maatwerk leveren.”

Het CJG team Buurtzorg Jong is een pilot van de gemeente Achtkarspelen. De pilot duurt twee jaar. U vindt het CJG team Buurtzorg Jong in It Vleckhûs in Surhuisterveen of op internet www.cjgachtkarspelen.nl en www.buurtzorgjong.nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button