HoofdnieuwsRegionaal

Officiële starthandeling Watersportdorp Kollum

KOLLUM – Dinsdagmiddag  om half vier vond bij Meckama State in Kollum de officiële starthandeling plaats van Watersportdorp Kollum. Aansluitend werd in Meckama State van vier tot acht uur een informatiemarkt gehouden over de werkzaamheden met betrekking tot Watersportdorp Kollum.

Binnenkort starten er nieuwe werkzaamheden voor het project Watersportdorp Kollum. Dit project wordt gerealiseerd door Haarsma Infra & Milieu b.v. uit Tjerkwerd en Aannemingsmaatschappij Daniël Pijnacker b.v. uit Kollum.

Kollum wil zich presenteren als een aantrekkelijke pleisterplaats voor de (water)toerist met kleine bootjes tot zeilboten en grote kruisers. Daarvoor worden binnenkort diverse werkzaamheden uitgevoerd zoals vervanging van oeverbeschoeiingen, aanleg van nieuwe betonpaden en fietsbruggen en het verhogen van de bestaande Meckamabrug.

De verwachting is dat de werkzaamheden voor de vervanging van de oeverbeschoeiing op korte termijn van start gaan. De voorbereidingen van de bruggen in Kollum zijn al in een vergevorderd stadium. De fietsbruggen zullen dit jaar nog gerealiseerd worden. De Meckamabrug in 2015.

Om inwoners en belangstellenden te informeren over alle werkzaamheden werd van 16.00 tot 20.00 uur een informatieve ‘markt’ georganiseerd in Meckama State in Kollum. Bij de verschillende stands was informatie te vinden over de werkzaamheden die de komende tijd in de omgeving plaatsvinden. Ook waren projectleiders en omgevingsmanagers van de beide aannemers aanwezig en medewerkers van de gemeente.

 

U zit nu al met vragen rondom dit project? Voor vragen met betrekking tot de bruggen kunt u contact opnemen met Ineke Haarsma van Haarsma Infra & Milieu 06 – 30 37 30 17 of mailen naar [email protected]. Heeft u vragen over de betonpaden en beschoeiingen? Neem dan contact op met Daniël Pijnacker via 06 – 22 99 67 02 of via de mail [email protected]

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button