HoofdnieuwsRegionaalSport

Olympisch- en wereldkampioen Mark Huizinga schiet de sporters op weg

KOOTSTERTILLE – Op zondag 8 maart is het weer zover. Stichting Survival Kootstertille (SSK) organiseert dan voor de 14e keer de Biddle Survivalrun te Kootstertille. Meer dan 1300 fanatieke survivalatleten hebben zich ingeschreven voor deelname aan de run, die met afstanden van 5, 8, 11 en 17 km, voor atleten van elk niveau een passende uitdaging biedt.

Een oplettende deelnemer of toeschouwer zal dit jaar wel een aantal veranderingen bespeuren. Na 13 mooie edities met de start en finish op het terrein van voetbalvereniging SC Kootstertille, begint en eindigt de 14e editie naast het nieuwe Multifunctioneel Centrum it Tillehus (Goudsjeblomstrjitte 9) te Kootstertille.

Het nieuwe Tillehus

Het MFC it Tillehus opent op deze dag haar deuren voor de deelnemers, zodat ze zich daar kunnen omkleden, ook is daar de opslag van de tassen. Tijdens de run zorgt het dweilorkest De Wodkapel uit Marrum op het start/finishterrein voor muzikaal vermaak. Het startschot zal dit jaar worden gegeven door Mark Huizinga; olympisch kampioen Judo en winnaar van diverse televisieprogramma’s, die zelf ook een fanatiek survivalsporter is. Met prachtige hindernissen, een aangepaste route en 1300 afgematte deelnemers bent u dan ook van harte welkom om de lopers aan te moedigen!  Op de digitale routekaart op de website www.survial-kootstertille.nl kunt u de hotspots vinden. Hier hebt u als toeschouwer een prachtig uitzicht op de sporters. Voor meer  informatie kunt u terecht op onze website www.survival-kootstertille.nl en op 8 maart bij de info-tent aan de start van de run.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button