HoofdnieuwsRegionaalSport

Onderhoud sportvelden Achtkarspelen door verenigingen goedkoper

BUITENPOST – De gemeente Achtkarspelen kan jaarlijks € 70.000 besparen door het onderhoud van sportvelden deels aan de verenigingen over te laten. Dat stelt de werkgroep die onderzoek heeft gedaan naar het onderhoud van sportvelden in Achtkarspelen. Het geld kan gebruikt worden voor renovatie van sportvelden en zo mogelijk voor een deel van de financiering van kunstgras.

Wethouder Marten van der Veen nam maandag 3 juni in Surhuisterveen het rapport van de werkgroep in ontvangst. De werkgroep bestaat uit enkele leden van sportverenigingen in Achtkarspelen en werd bijgestaan door twee deskundigen en ambtelijke ondersteuning.

De werkgroep adviseert de gemeente om een aantal onderhoudswerkzaamheden door de verenigingen uit te laten voeren, zoals het maaien, verticuteren en bemesten. De gemeente blijft verantwoordelijk voor specialistisch onderhoud, als herstelwerkzaamheden, onkruid- en ongediertebestrijding en het doorspoelen van de drainage. De werkgroep stelt voor dat de gemeente eenmalig een bedrag beschikbaar stelt voor de aanschaf van onderhoudsmaterieel voor de verenigingen. De werkgroep spreekt de voorkeur uit om het onderhoud op verenigingsniveau of dorpsniveau uit te voeren. Waar mogelijk kan een combinatie gemaakt worden van verenigingen of dorpen onderling.

Naast dat enkele verenigingen denken aan renovatie, zijn er ook verenigingen met een wens ten aanzien van een kunstgrasveld. Voor de renovatie van bestaande sportvelden is de afgelopen jaren onvoldoende geld gereserveerd. De gemeente heeft daarom sportverenigingen uitgenodigd om te onderzoeken of zij zelf deels de sportvelden kunnen onderhouden, zodat hiermee naast andere financieringsvormen geld vrij kan komen voor zowel renovatie als mogelijk kunstgras.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button