HoofdnieuwsRegionaal

Onderhoudswerkzaamheden aan 65 woningen

DOKKUM – Thús Wonen wil haar klanten een kwalitatief goede en betaalbare woning bieden. Daarom heeft Thús Wonen een grootschalig onderhouds- en verbeterprogramma voor een groot aantal woningen in 2015. Onderdeel van dit programma is een groot onderhoudsproject wat plaatsvindt in diverse dorpen. In de dorpen Burum, Oudwoude, Munnekezijl en Kollumerzwaag vindt grondig onderhoud aan de buiten-kant van 65 woningen plaats inclusief het aanbrengen van energetische verbeteringen.

Er worden diverse energiebesparende maatregelen aan de woningen uitgevoerd  die de woningen naar ‘Energielabel B’ brengen. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het aanbrengen van nieuwe HR++ beglazing, dakisolatie, spouwisolatie, vloerisolatie of een nieuwe HR cv ketel. Door het uitvoeren van deze maatregelen gaan de bewoners besparen op hun energiekosten zonder dat ze daar een huurverhoging voor moeten betalen.

Aan de buitenkant worden, onder andere, de volgende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd: reinigen en herstel metsel- en voegwerk, reinigen dakpannen, herstel en vervangen van dakbedekking op bergingen en nieuwe dakgoten. Tevens wordt aanwezig houtrot gerepareerd en wordt het schilder-werk vernieuwd. Daarnaast krijgen een aantal woningen door een kleurwijziging van het schilderwerk een frissere uitstraling.

De onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd door Jellema Aannemingsmaatschappij uit Dokkum en zullen begin oktober afgerond zijn.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button