Ondernemend

Ondernemen in Friesland? Hier 5 tips

Ondernemen in Friesland betekent aanpakken. En ja, dat geldt ook in andere delen van het land. Maar Friezen staan bekend om hun doorzettingsvermogen en hoge arbeidsmoraal. Wil je van jouw bedrijf in de mooiste provincie van Nederland een succes maken? Doe dan je voordeel met deze 5 tips.

1: Een nieuwe bedrijfswagen? Kies voor lease

De aanschaf van een auto voor de zaak of een bedrijfsbus is een flinke hap uit het budget. Het kan ook anders. Je kunt ook kiezen voor financial lease. Financial lease is een lease vorm die veel vrijheid geeft aan de ondernemers. Zo mag je de auto voorzien van bestickering en logo’s. Het grote voordeel is dat je direct eigenaar van de auto wordt. Kosten zoals verzekering en wegenbelasting zijn in deze vorm wel voor eigen rekening, maar aanzienlijk goedkoper dan een operational lease.

2: Voordelig verduurzamen

Als ondernemer in Friesland wil je natuurlijk je steentje bijdragen aan de verduurzaming. Zo kun je zakelijk een auto leasen die elektrisch of hybride is. Zo zet je een belangrijke stap naar een beter milieu. Bij je leasecontract zijn de kosten voor een laadpas inbegrepen.

3: Je bedrijfspand verduurzamen

Verduurzamen stopt natuurlijk niet bij je wagenpark. Ook je bedrijfspand moet voldoen aan de eisen van vandaag. Een bedrijfspand moet vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Als jouw pand hier nog niet aan voldoet dan kun je daar soms al met eenvoudige maatregelen verbetering in aanbrengen. Spouwmuur- en dakisolatie zijn relatief voordelig en leveren veel op. Niet alleen krijgt je pand een hoger energielabel, je bespaart ook nog eens aanzienlijk op de stookkosten. Natuurlijk kun je ook een elektrische warmtepomp laten installeren ter vervanging van een gasgestookte CV-ketel.

4: Zorg dat je klanten je kunnen vinden

Heb je een website? Dat is mooi, maar wordt die ook bezocht? Want als je website alleen maar voor het mooi is, dan levert dit niets op voor je bedrijf. Schakel een specialist in SEO in om je te helpen je website te optimaliseren voor betere vindbaarheid door Google. Op die manier is de kans een stuk groter dat het je opdrachten of orders oplevert.

5: Bespaar op je bezorgkosten

Wil je het liefst online geplaatste orders gratis verzenden? Dan wil je natuurlijk ook zo voordelig mogelijk kunnen verzenden. Er zijn diverse bedrijven in Nederland die pakketten bezorgen. Het loont de moeite om hun prijzen te vergelijken. Voor dagelijks grote hoeveelheden pakketten kun je vaak een offerte op maat aanvragen zodat je nog voordeliger uit bent.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button