HoofdnieuwsRegionaal

Ondernemers op bezoek bij brandweer Kollum

KOLLUM – De leden van de Ondernemers Sociëteit Kollumerland zijn op bezoek geweest bij de brandweerkazerne in Kollum. De heer Albert Hoof, groepscommandant, heeft aan de hand van praktijksituaties uitleg gegeven over het werk en de inzet van de vrijwillige brandweer in Kollumerland. Dit brandweerkorps bestaat uit 17 mannen en één vrouw. Er worden strenge eisen gesteld aan zowel het materieel als aan de deskundigheid van de brandweer. Ruim 50 keer per jaar komt de brandweer in actie voor zowel ongelukken als branden in allerlei gradaties.

De lokale situatie verandert volgend jaar door de vorming van veiligheidsregio’s in Fryslân. Sommige zaken worden voortaan provinciaal geregeld maar helaas heeft dit ook tot gevolg dat de kosten per gemeente fors toenemen. Na het beantwoorden van de vele vragen was er gelegenheid om het materiaal en de brandweer wagens te bekijken.

Na dit zeer informatieve bezoek is de bijeenkomst in een gezellige sfeer voortgezet in De Colle waar genoten is van een uitstekend buffet.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button