HoofdnieuwsRegionaal

Ondernemers Dokkum overhandigen eerste promotietas aan waterrecreanten

DOKKUM – Donderdagmiddag 10 juli werd de eerste promotietas met inhoud door Dokkumer ondernemers uitgedeeld aan waterrecreanten in Dokkum. Lokale ondernemers zetten zich samen met het programma Súd Ie en Wetterfront Dokkum in voor gastvrijheid en extra sfeer aan wal. Ze willen met dit initiatief waterrecreanten een warm welkom geven. Waterrecreanten krijgen tijdens het hoogseizoen een voucher van de havenmeester en kunnen daarmee gratis een tas ontvangen bij diverse winkels en distributiepunten in Dokkum.

 De speciaal voor de stad ontworpen tas bevat informatiemateriaal en lekkernijen uit Dokkum. De inhoud wordt beschikbaar gesteld door lokale ondernemers. De tassen met daarop mooie foto’s van Dokkum zijn geschikt als souvenir en worden ook in diverse winkels verkocht. Met de opbrengst van de tassen wordt volgend jaar een vervolg gegeven aan de promotie-actie. Om het initiatief op gang te brengen, leverde het programma ‘Súd Ie en Wetterfront Dokkum’ een financiële bijdrage.

In de zomer van 2013 hebben het Waddenfonds, de provincie Fryslân, de gemeente Dongeradeel, Wetterskip Fryslân en andere partijen in totaal €19,1 miljoen beschikbaar gesteld om de eerste fase van het programma ‘Súd Ie en Wetterfront Dokkum’ mogelijk te maken. Het programma wordt in fases uitgevoerd. Wetterfront Dokkum wordt in de eerste fase volledig gerealiseerd en is er samen met Het Friese Merenproject op gericht om meer waterrecreanten te trekken door het bieden van goede voorzieningen. Ook het bevaarbaar maken van de Súd Ie maakt deel uit van het programma. Dat gaat gepaard met de aanleg van vispassages en het ecologisch inrichten van oevers.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button