HoofdnieuwsRegionaal

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Campus Kollum

KOLLUM – In het gemeentehuis in Kollum was het donderdagmiddag om half vijf was het tijd voor het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst voor Campus Kollum. De bestuurders van de OSB Piter Jelles, Lauwers College, Stichting Bibliotheken Noord Fryslân, Stichting Gemeenschapscentrum ‘De Colle’ en de gemeente Kollumerland c.a. kwamen hiervoor bijeen in het gemeentehuis van Kollum.

De samenwerkingsovereenkomst bevat een beschrijving van de eisen aan de nieuwbouw, de wijze van financieren en samenwerking in het gebouw na realisatie. Met de ondertekening is een belangrijke mijlpaal bereikt.

Campus Kollum, centrum voor cultuur en educatie
De naam ‘Campus Kollum, centrum voor cultuur en educatie’ is een werktitel. De definitieve naam is nog niet bepaald.

De combinatie van twee scholen voor voortgezet onderwijs, bibliotheek en dorpshuis is vrij uniek in Nederland. De visie van de partners is dat de meerwaarde van de samenwerking ligt in de gezamenlijkheid. Niet iedereen hoeft meer alles zelf te doen en te organiseren, maar elke organisatie kan zich richten op de punten waar zij sterk in is en gebruik maken van de andere organisaties ter versterking van dit talent.

Zo kunnen het onderwijs en de bibliotheek veel hebben aan (de huurders van) dorpshuis de Colle (bijvoorbeeld de muziekschool). De Colle kan daarentegen weer leerlingen uit het onderwijs inzetten als ondersteuning voor de eigen dienstverlening. En de leestafel van de bibliotheek geeft een meerwaarde aan de foyer van De Colle.

Vervolg
Na de ondertekening wordt opdracht gegeven aan vier geselecteerde consortia om een ontwerp van de nieuwbouw met vaste bouwsom aan te bieden. De ondertekenaars van de Samenwerkingsovereenkomst (SOK) hebben inmiddels bestuursleden voorgedragen die worden uitgenodigd om de stichting Campus Kollum op te richten. Deze stichting geeft de opdracht voor de bouw aan het consortium dat de beste aanbieding doet. Na realisatie van de bouw beheert deze stichting het vastgoed en moet zij er voor zorgen dat het open staat voor alle inwoners van Kollumerland c.a. Voor de culturele activiteiten wordt een programmaraad opgericht.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button