HoofdnieuwsRegionaal

Onderwijsinspectie zeer tevreden over kwaliteit Voor- en Vroegschoolse educatie in Feanwâlden

DAMWÂLD – Peuterspeelzaal Jodocus en obs Dr. Theun de Vries in Feanwâlden zijn een voorbeeld voor andere scholen als het gaat om de Voor- en Vroegschoolse educatie. Dit bleek na een bezoek van de onderwijsinspectie. De inspectie had als doel te onderzoeken op welke manier de ontwikkeling van het jonge kind wordt gevolgd en gestimuleerd.

Er wordt in Feanwâlden gewerkt met het programma “Voor- en Vroegschoolse Educatie” (VVE). Het VVE programma is bedoeld voor kinderen die extra stimulering nodig hebben op de peuterspeelzaal en de groepen 1 en 2 op de basisscholen. Ook basisschool cbs De Frissel werkt met dit programma maar de onderwijsinspectie kon slechts één school opnemen in hun planning.

De resultaten van het inspectiebezoek zijn veelbelovend. Op verschillende punten onderscheiden de peuterspeelzaal en obs Dr. Theun de Vries zich positief, bijvoorbeeld in de manier waarop men rekening houdt met de thuistaal van de kinderen. Bijzonder is ook dat de school en de peuterspeelzaal zich in het kader van de doorgaande lijn actief en expliciet inzetten voor inhoudelijke afstemming op het gebied van de VVE. Dit is een onderdeel dat door de inspectie op de meeste locaties als een ontwikkelpunt wordt aangemerkt.

Wethouder Siepie Hylkema reikte dinsdag de inspectierapporten uit aan Mieke Steigstra, coördinator KeARN en Tineke Vogels, directeur obs Dr. Th. de Vriesschool in Feanwâlden en feliciteerde hen met het compliment van de inspectie. “Zo’n groot compliment van de onderwijsinspectie is een geweldige opsteker voor de leidsters en leerkrachten die zich inzetten voor de kinderen”, aldus wethouder Hylkema.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button