HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Onderzoek diefstallen uit schuren afgerond

BUITENPOST/LEEUWARDEN – De politie in Noordoost Fryslân heeft het onderzoek naar de diefstallen van gereedschap uit onder andere schuren afgerond. In dit onderzoek werden negen verdachten aangehouden in leeftijd van 19 tot 27 jaar. Allemaal afkomstig uit het noordoosten van de provincie. Van hen zitten nog vijf vast.

Toename diefstallen gereedschappen

In de eerste maanden van 2015 zag de politie in Noordoost Fryslân een toename van het aantal diefstallen van gereedschap uit schuren en garages. Reden om daar nader onderzoek naar te doen.

Veel gereedschap in beslag genomen

Begin maart werden in Buitenpost de eerste drie aanhoudingen verricht. Later volgden nog zes aanhoudingen. Tijdens doorzoekingen in de woningen van de verdachten werd door de politie een grote hoeveelheid gereedschap in beslag genomen. Een deel daarvan kon snel terug omdat er aangifte was gedaan. Echter van een groot deel bleef in eerste instantie de eigenaar onbekend. Dit omdat er geen aangifte was gedaan. Op http://www.politie.nl werden dan ook foto’s geplaatst van dit gereedschap. Veel van het gereedschap ging zo alsnog retour richting de rechtmatige eigenaar.

Sterke afname van diefstallen

Sinds de aanhouding van de negen verdachten is het aantal diefstallen uit schuren en garages in Noordoost Fryslân aanzienlijk gedaald. Desondanks adviseert de politie om ook schuren en garages te voorzien van degelijk hang- en sluitwerk en gereedschap van een kenmerk te voorzien. Mocht onverhoopt toch slachtoffer worden van diefstal doe dan altijd aangifte.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button